/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F65%2F3cc70851c12a0b787834164c66815817.jpg)
Масляна у Києві: де поїсти найсмачніші млинці
З 24 лютого по 2 березня розпочнеться Масниця — тиждень перед Великим постом.
Однією з традиційних страв для святкування у наших предків були млинці та вареники.
Якщо ви шукаєте кращі місця у Києві, де можна насолодитися цією смакотою, Vgorode підготував для вас добірку найкращих закладів.
Кулінарний дім “ІБІС”.
Якщо ви любите млинці з тоненьким тістом та багатою начинкою, то вам точно варто відвідати кафе “ІБІС” на бульварі Лесі Українки, 20/22.
Тут вас чекає великий вибір млинців, а також можливість замовити доставку прямо додому.
Подробиці за посиланням.
Ресторан “Сажа”.
У сімейному ресторані “Сажа” на вулиці Петропавлівській, 16 ви зможете скуштувати різні варіації млинців із традиційними та незвичайними начинками.
Тут є щось для кожного смаку! Подробиці та бронювання місць за посиланням.
“Ці млинці”.
Завдяки широкому асортименту млинців у мережі закладів “Ці млинці”, ви зможете смакувати різні смаколики, починаючи від млинців з тунцем і закінчуючи солодкими з джемом та вершками.
Завітайте за адресою: вул.
Саксаганського, 15.
Подробиці за посиланням.
Ресторан “Pancakes” на вулиці Нижній Вал, 35 пропонує унікальні млинці з різними солодкими та солоними начинками.
Тут ви точно знайдете щось, що сподобається вам і вашим друзям! Подробиці за посиланням.
Ресторан Klukva&Brukva.
Ресторан робить великий акцент на сезонності страв та локальних продуктах.
У закладі пропонують скуштувати гречані млинці з копченою куркою, з грибним рагу та з м’яким сиром і зеленню.
Також можна посмакувати кількома видами вареників з солоними та солодкими начинками, українськими бургерами, а в якості напою замовити один з органічних чаїв.
Адреса: вул.
Велика Житомирська, 10.
Подробиці за посиланням.
Dolceteka by Bassano.
У закладі пропонують спешл тижня — тоненькі, вершкові ажурні млинці з кількома начинками: джемом, вершковим маслом та шоколадом, вишнево-маковою мачинкою, з беконом, нутцем та в’яленими томатами.
Чудова ідея зібратися на сніданок компанією на Великій Житомирській та посмакувати.
Адреса: вул.
Велика Житомирська, 8/14.
Подробиці за посиланням.
В ресторані української кухні SHO святкують Масницю з пшеничними чи гречаними млинцями, начинкою для яких є локальні продукти.
Вам запропонують сім різновидів солодких та солоних млинців, а також оладки — з крабом, полуницею, маком тощо.
Обирати точно є з чого, тож варто завітати.
Адреса: вул.
Мечникова, 18А.
Подробиці за посиланням.
Ресторан одеської кухні "Любчик".
Ресторан Любчик також пропонує млинці - шпинатні з лососем, з куркою й грибним соусом та з м’ясом для любителів солоних страв, а ще шоколадні з бананом, мереживні зі згущеним молоком та з апельсиновим конфітюром для любителів солоденького.
Адреса: вул.
Воздвиженська, 10.
Ресторан "Полтава".
У серці Полтавщини в Києві радять спробувати млинці з карамельною айвою, з грибною мачанкою, або ж з сиром.
Також у спеціальному меню знайдете вареники — солоні та ліниві, а ще грибні галушки.
Страви готують цілий день, тож можна завітати і на вечерю всією родиною.
Адреса: вул.
Князів Острозьких, 2.
Подробиці за посиланням.
100 років тому вперед.
У ресторані Євгена Клопотенка також підготувалися до Колодія.
У меню — млинці з рожевими лисичками та грибною начинкою, з маком і салом, з яблуневим кремом та горіхами з лісу, а ще палюшки з копченими вишнями, баба шарпанина з карпатською гуслянкою та сомом.
Ви точно знайдете страву до смаку.
Адреса: вул.
Володимирська, 4.
Подробиці за посиланням.
Sam’s Steak House.
На вулиці Жилянській, 37 ви зможете насолодитися справжніми млинцями-тортами та іншими стравами на Масляну у ресторані “Sam’s Steak House”.
Тут вас чекає спеціальне меню, яке точно вас порадує! Подробиці за посиланням.
Не проґавте шанс насолодитися справжніми українськими млинцями на Масляну у найкращих закладах Києва!.
А якщо вас надихне похід у заклад і ви захочете приготувати страву на власній кухні, зверніть увагу на рецепт тонких млинців, що не рвуться та підходять до будь-якої начинки.
Тонкі млинці, що не рвуться.
1 склянка молока.
1 яйце.
1 склянка пшеничного борошна.
½ ч.
л соди.
л солі.
2 ст.
л рослинної олії.
У мисці змішайте яйце, молоко і соду.
Пам’ятайте, що для досягнення ідеального результату всі продукти мають бути кімнатної температури.
Вміст миски потрібно дуже добре вимішати — консистенція має бути однорідною.
Для вимішування можна використовувати виделку, міксер, вінчик.
В отриману суміш поступово введіть борошно і сіль.
Борошно додавайте потроху, постійно перемішуючи.
Основне завдання — зробити так, щоб у тісті не було жодної грудочки.
Продовжуючи перемішувати, додайте олію.
Тісто готове.
Воно повинно мати форму однорідного крему.
Розігрійте сковорідку і налийте на неї невелику порцію тіста, рівномірно розподіливши його по поверхні.
Обсмажуйте млинці з обох боків до прояву золотистого кольору.
Рецепт тонких дріжджових млинців.
Дріжджові млинці ідеально смакують із солоними та копченими начинками: грибами, м'ясом, слабосоленою рибою, ікрою та навіть ковбасою.
3 яйця.
300 г пшеничного борошна.
300 мл молока.
300 мл води.
100 мл рафінованої олії.
15 г пресованих дріжджів.
3-4 ст.
л цукру.
1 ч.
л ванільного цукру.
1 ч л солі.
У велику миску вбиваємо яйця.
Додаємо цукор, сіль та ванільний цукор.
Добре перемішуємо за допомогою вінчика або міксера.
Свіжі дріжджі заливаємо теплою водою, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин.
Воду з дріжджами додаємо до яєчно-цукрової суміші.
Сюди ж відправляємо молоко.
Перемішуємо і додаємо просіяне борошно.
Замішуємо рідке тісто і залишаємо в теплі на 60 хвилин.
Олію виливаємо на сковороду і добре її розігріваємо.
Гарячу олію акуратно вливаємо в тісто і швидко перемішуємо, щоб воно не згорнулося під впливом температури.
Випікаємо млинці на середньому вогні, щоб вони не підгорали і не прилипали до сковороди.
Традиційні млинці.
Традиційні млинці пористі й тонкі.
Найраще вони смакують із солодкою начинкою.
Однак у них також можна класти фарш і подавати зі сметанним соусом.
30 г борошна;.
340 мл молока;.
2 яйця;.
2 ст.
соняшникової олії;.
2 ст.
дрібка солі.
Дуже важливо повністю дотримуватися рецептури, щоб отримати смачні млинці.
Спочатку борошно.
Його потрібно просіяти.
Однак якщо ви використовуєте грубого помолу чи цільнозернове, можна цей крок пропустити.
Для тіста змішати сіль, яйце, олію та цукор.
Перемішати вінчиком до однорідного стану.
Додати просіяне борошно і знову перемішати.
Тепер до отриманої маси додати молоко.
Варто вливати його обережно і невеликими порціями, постійно перемішуючи суміш.
Має вийти рідке тісто, яке добре розтікається.
Дати настоятися тісту 10 хвилин, змастити сковорідку невеликою кількістю олії та вилити тісто, розподіливши його по поверхні.
Випікати по одній хвилині на кожному боці.
Млинці зі шпинату.
Якщо хочете здивувати своїх рідних, можете спробувати приготувати шпинатні млинці, рецептом яких поділився Джеймі Олівер.
стигле авокадо;.
350 г помідорів чері;.
100 г шпинату;.
3 ріпчасті цибулини;.
15 г свіжого коріандру;.
оливкова олія;.
велике яйце;.
склянка борошна;.
склянка напівзнежиреного молока;.
300 г сиру;.
гострий соус чилі.
Для тіста потрібно змішати борошно, яйце, молоко.
Потім збити сир, шпинат, сіль і перець до однорідної маси та додати до основної суміші.
Сковороду розігріти на середньому вогні, змастити олією і смажити млинці до золотистої скоринки з кожного боку.
Заздалегідь можна приготувати начинку: розрізати навпіл авокадо, витягнути кісточку, помідори розрізати четвертинками та покласти все до великої миски.
Додати дрібно нарізану цибулю, чверть шпинату, дрібку коріандру.
Заправити все соком одного лайма.
Збризнути столовою ложкою оливкової олії, додати сіль і перець.
Млинці посипати сиром, викласти салат та полити соусом чилі.
Млинці з апельсиновою карамеллю та лікером (від Лізи Глінської).
Якщо вам хочеться спробувати чогось вишуканого, можна скористатися рецептом від Лізи Глінської.
130 г борошна;.
20 г цукру;.
300 мл молока;.
3 яйця;.
цедра одного апельсина;.
60 г масла;.
50 мл апельсинового лікеру (Cointreau);.
Для апельсинової карамелі:.
40 г цукру;.
20 г масла;.
20 мл лікеру Cointreau;.
філе, сік та бланшована цедра двох апельсинів.
У великій ємності з'єднати яйця та цукор.
Додати апельсиновий лікер і всі сухі інгредієнти: сіль, борошно, цедру.
Додати гаряче молоко та попередньо розтоплене масло.
Все ретельно перемішати і смажити на розігрітій та змащенній олією сковороді.
Далі приготувати апельсинову карамель.
Для цього відділити м'якоть апельсина та розрізати.
До сковороди насипати цукор.
Треба зачекати, доки він розтане і утвориться карамельний аромат.
Додати розтоплене масло й лікер, зачекати кілька секунд, поки всі інгредієнти не змішаються, тоді влити апельсиновий сік, порізані апельсини, цедру.
Випарювати суміш на маленькому вогні.
Готова карамель повинна мати констистенцію густого сиропу.
Гречані млинці на Масницю для веганів.
Якщо ви не вживаєте продуктів тваринного походження, можна приготувати гречані млинці.
Сьогодні існує чимало варіантів, наприклад, такий рецепт від Джеймі Олівера.
300 мл мигдального молока;.
1 ч.
ванільного екстракту;.
75 г бланшованого мигдалю;.
100 г гречаного борошна;.
100 г рисового борошна;.
2 ч.
стиглий банан;.
оливкова олія;.
350 г будь-яких ягід;.
кленовий сироп;.
4 ст.
грецького йогурту за бажанням.
Спочатку потрібно змішати ванільний екстракт, молоко, борошно, мигдаль, розпушувач, очищений банан.
Збити все до однорідної маси за допомогою блендера або вінчика.
Добре розігріти сковороду, змастити її олією.
Викласти на поверхню сковороди 3 столові ложки тіста, одразу покласти ягоди, закрити млинець ще 3 столовими ложками тіста.
Смажити з двох боків до золотистого кольору.
Перед подаванням можна полити грецьким йогуртом.
Безглютенові млинці (від Джеймі Олівера).
Не варто відмовляти собі в задоволенні людям з целіакією.
Наприклад, можна приготувати чудовий варіант швидких безглютенових млинців від Джеймі Олівера.
велике яйце;.
250 г безглютенового борошна;.
300 мл молока;.
оливкова олія;.
морська сіль.
В великій ємності перемішати яйце, склянку молока, безглютенове борошно, дрібку солі.
Збити до отримання однорідної консистенції.
Смажити на розігрітій сковорідці (на середньому вогні), яку потрібно попередньо змастити олією.
З кожного боку готувати млинець 1-2 хвилини.
Ці млинці можна подавати з будь-якими улюбленими начинками: фруктами, йогуртом, медом тощо.

