У Китаї гурмани видають себе за родичів покійних заради безкоштовної локшини з "секретним соусом"
У Китаї гурмани видають себе за родичів покійних заради безкоштовної локшини з "секретним соусом"

У Китаї гурмани видають себе за родичів покійних заради безкоштовної локшини з "секретним соусом"

У похоронному бюро пропонують перекусити своїм клієнтам кількома видами локшини. Деякі охочі поїсти стали видавати себе за скорботних.

Любителі дешево і смачно поїсти почали стікатися до похоронного бюро Ерлонг у південно-західній провінції Гуйчжоу в Китаї після того, як страва з локшини, яку подають у його їдальні, стала вірусною в соціальних мережах. Про це повідомляє ВВС.

Їдальня обслуговує клієнтів похоронного бюро, але коли про її локшину почали поширюватися чутки, деякі з відвідувачів стали видавати себе за скорботних, щоб поїсти. Через них виникали довгі черги і відвідувачам навіть доводилося чекати кілька годин, щоб купити їжу.

Відтоді похоронне бюро стало пропонувати безплатно 50 тарілок локшини представникам громадськості щодня, за умови, що вони не заважатимуть людям у жалобі.

Похоронне бюро пропонує різні види страв із локшини, які коштують 10 юанів за миску, тобто близько $1,38. Найпопулярнішою серед клієнтів є локшина зі свинячим фаршем і арахісом.

Як пише South China Morning Post, популярність страви різко зросла після того, як на початку лютого місцевий блогер розповів у соцмережах, що його мати відвела його на дегустацію локшини до похоронного бюро, і, спробувавши її, інфлюенсер визнав страву чудовою.

"Ми використовуємо тільки свіжі інгредієнти, наш бульйон томиться на свинячих кістках годинами, а наші соуси чилі готують за секретним рецептом", — поділився секретом смачної локшини співробітник кухні.

Також він розповів, що кухня похоронного бюро не має наміру розширювати бізнес для широкої публіки.

Нагадаємо, у закусочній Feijuan Snack у повіті Суйсі провінції Гуандун на півдні Китаю завжди багато клієнтів, одягнених у шкільну форму. Учні початкової школи йдуть туди після школи, щоб перекусити і подивитися мультики.

Також Фокус писав, що в Китаї закрили закусочну, яка спеціалізувалася на тушкованому м'ясі. Причиною стало те, що співробітники закладу використовували "стару" олію чилі, витягнуту із залишків гострих супів, змішуючи її зі свіжою.

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader