/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fd508b3414eae6d9b0006fe2ac67ab021.png)
Золота рибка: в Україні активно дорожчають шпроти, сардини та бички
Українцям стає все складніше дозволити собі не лише свіжу чи солону рибу, а й популярні рибні консерви. Цінники ростуть безперервно та досить активно. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.
Українські супермаркети скоригували ціни на популярні рибні консерви. Рекордсменом із подорожчання стали шпроти - цінник зріс більш ніж на 10 гривень. Сардини та бички збільшилися у вартості не так сильно.
Ціни на шпроти
Ці популярні рибні консерви ніколи не були предметом розкоші, але поступово наближаються до цього статусу. У супермаркетах фіксується досить різкий стрибок ціни. Так, шпроти "Аквамарин" в олії подорожчали з 73,20 до 84,30 гривні за 150-грамову баночку.
Ціни на сардини
Сардини натуральні також збільшилися у ціні, але не так серйозно. Середня ціна зросла з 67,71 до 69,23 гривні за 230-грамову баночку. В окремих супермаркетах цінники вже сягають майже 70 гривень.
Ціни на бички
Бички "Аквамарин" у томатному соусі подорожчали приблизно на гривню - з 90,55 до 91,60 гривні за 230-грамову баночку.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, свято живота коштуватиме половину зарплати: як змінилися ціни на сало, буженину та сосиски.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, імпортні овочі дорожчають, а українські не витримують конкуренції: коли шалені цінники підуть на спад.
