/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2Ff6e497c841af29130d8fee284eeeb5cd.jpg)
Запорізькі пекарі виготовили паски для прифронтових громад та військових
Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор пекарні Олексій Пучков.
«Ми вирішили відмовитись від масового виробництва пасок, ми печемо на замовлення. А також зробили партію для мешканців прифронтових громад - Гуляйполя, Оріхова. Ми працюємо по гуманітарних контрактах з партнерами. Також ми печемо паски для військових», - розповів Пучков.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F2e27ecc3fc568a9b4cdad9e466ebbeab.jpg)
За його словами, це перший рік, коли пекарня відмовилась від масового виробництва пасок. Це пояснюють тим, що 60-70% продукції збувається через великі супермаркети, які почали самі випікати, мають власні виробництва і продають у першу чергу свій товар.
«Тому ми отримували багато непроданих пасок назад, ми - за ощадливе споживання і вирішили пекти на замовлення», - додав очільник пекарні.
«Урожай» пече паски за традиційним, майже старовинним рецептом. Весь процес займає близько 5 годин. Технолог пекарні пояснює, що печуть на опарах, не сумішах. Використовують наступальні продукти. Тож паски виходять як домашні.
Запорізькі пекарі виготовили паски для прифронтових громад та військових / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ
Як повідомляв Укрінформ, російські війська вдосвіта 18 квітня атакували трьома безпілотниками типу «Герань-2» хлібозавод у місті Суми, унаслідок атаки одна людина загинула, ще одна зазнала поранень.

