/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F33%2F2a14328536fc844d0fe10cf0479460ae.jpg)
Українські сири можуть зникнути з прилавків: із чим це пов'язано
В Україні до кінця 2025 року можуть зупинити роботу великі виробники сирів.
Як передає "Хвиля", про це йдеться в матеріалі ЕП.
Це станеться, якщо імпорт іноземної продукції захопить майже весь ринок. За словами виконавчого директора Спілки молочних підприємств Арсена Дідура, ніхто не буде працювати собі у збиток.
"Якщо до кінця 2025 року імпорт захопить 80% внутрішнього ринку, українські виробники не витримають і зупиняться. Ніхто не буде працювати собі у збиток. Це стосується великих виробників", — попередив він.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F33%2Fc56fbd7f886a223ec8a03ff60fedbc53.jpg)
Наразі основу сирного виробництва в країні складають 20–30 великих і середніх підприємств. За інформацією СМП, у сирній індустрії зайнято близько 200 тисяч осіб, включно з фермерами, виробниками, фахівцями з логістики та продавцями.
"Якщо ситуація не зміниться, то частка імпортних твердих сирів і надалі зростатиме, а Україна втратить власну сирну промисловість. Це призведе до скорочення фермерських господарств і поголів’я корів", — зазначила директорка з маркетингу бренду "Комо".
При цьому Дідур вважає, що дрібні виробники постраждають менше завдяки стабільному попиту на локальних ринках.
Нагадаємо, як змінилися ціни на популярні молочні продукти за місяць.
