Як ще називають ревінь в Україні: ви могли навіть і не чути таких слів
Як ще називають ревінь в Україні: ви могли навіть і не чути таких слів

Як ще називають ревінь в Україні: ви могли навіть і не чути таких слів

Ця рослина має короткий сезон дозрівання, коли нею можна смакувати.

Хоча ревінь — це овоч, адже його їстівною частиною є стебла, через солодкуватий смак його часто вживають як фрукт.

Латинська назва цієї культури — Rheum, а в Україні ревінь відомий під різними назвами, які походять з інших мовних традицій.

Ймовірно, слово “ревінь” має тюркське коріння — ravent.

Водночас в Україні використовують й інші назви, запозичені з європейських мов.

За однією з версій, ревінь почали культивувати ще в Стародавній Греції та Римі.

Рослина прийшла до Європи з Китаю через території біля Волги.

Грецька назва ревеню — rhabarbaros — означає “чужинець з-над Волги”.

Цей термін трансформувався в англійську rhubarb і німецьку rhabarber.

В Україні ревінь відомий під різними назвами, зокрема:.

Цей представник флори Південно-Східної Азії налічує понад тридцять різновидів, з яких лише деякі використовують як овочеві, лікувальні або декоративні рослини.

Водночас його споживання сягає більше трьох тисяч років історії.

В Україні найпоширенішими є ревінь хвилястий і ревінь чорноморський.

Зовні ревінь нагадує лопух або буряк — міцні стебла, на яких розташоване велике зелене листя.

Воно містить багато щавлевої кислоти, тому його не вживають у їжу, а їстівною частиною є саме соковиті стебла.

Джерело матеріала
loader