/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F927da739bec591a34fc9017bb8a09385.jpg)
Українців попередили про ризик подорожчання важливого продукту: удар відчують всі
Обсяги виробництва яєць в Україні відповідають торішнім показникам. Однак на ціни тиснуть складові собівартості виробництва. Про це заявив виконавчий директор Асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко у коментарі для видання "Фокус".
У найближчій перспективі, за словами фахівця, українці можуть побачити певну стабілізацію цін на м'ясо птиці, проте помітного здешевлення не станеться. Разом з тим, вартість яєць може трохи знизитися.
"Надалі очікується стабілізація цін на м’ясо, але про зниження говорити поки немає підстав. Можливо, із збільшенням пропозиції яєць від домогосподарств в літній період, ми будемо спостерігати незначне зниження реалізаційних цін промислових виробників", - прогнозує Сергій Карпенко.
Однак, вартість як м'яса, так і яєць залежить від складових собівартості виробництва, які останнім часом значно подорожчали. Отже, виробники змушені реагувати на ці зміни та підвищувати ціни реалізації.
"Сьогодні виробники працюють в надскладних умовах, невизначеність щодо подальшого розвитку військових дій негативно впливає на всі виробничі процеси, тому прогнозувати цінові тренди на ринку досить складно", - заявив експерт.
Тобто ситуація досить нестабільна: може відбутися незначне зниження цін на яйця, але й ризик подорожчання зберігається.

