Переможницею шоу "МастерШеф-15" стала 25-річна модель із Києва
Переможницею ювілейного 15 сезону "МастерШеф" стала кулінар-любитель Ненсі Топко. У суперфіналі кулінарного шоу учасниця здивувала трійку суддів оригінальною подачею та смаком страв, а також задіяла навички, яким навчилася за 18 тижнів проєкту. Про це повідомляється на офіційній сторінці "МастерШеф" в Instagram.
Дівчина боролася за перемогу з Катериною Павлинською, Денисом Савенком та Катею Козакевич. У першому конкурсі учасники змушені були максимально залежати одне від одного. Конкурентам потрібно було укласти чотиристоронній договір та сформувати загальний набір продуктів із 12 інгредієнтів, з яких кожен готував свої страви. Після цього етапу зі змагання за головний кубок вибула Катя Козакевич.
За правилами проєкту, у наступному етапі суперфіналісти Катерина, Денис та Ненсі подавали суддям сет із трьох страв, об'єднаних однією концепцією, які приготували за три години: закуску, основну страву та десерт.
Катерина обрала концепцію "Смаки хмелю", вирішивши використати пиво у кожному своєму блюді. Вона подала на суддям закуску з буряка, копченої сметани та білого хріну, а також додала еспуму з бринзи. Основною стравою був стейк, який Катерина гасила у пиві. На десерт був медовик із грушею та чорносливом, також приготовлений у пиві.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F11%2F4877cadd00a0a4d1c240df16159c43b8.jpg)
Фото: stb.ua
Денис представив особисту концепцію, де об'єднав три міста сили. Закуска – місто Дніпро. Маринований судак з еспумою та м'ясом раків. Основна страва – Львів. Там він зустрічався зі своєю дівчиною, з якою його розлучила війна. Головним інгредієнтом стали телячі щічки. Десерт – Харків. Савенко приготував у своїй інтерпретації вафельний торт із праліне та гель з узваром.
Фото: stb.ua
Концепція Ненсі у тому, що світ можна об’єднати їжею. Це спадщина та майбутнє. Як закуску учасниця подала страву-загадку - шримкейки з лаймом, піною з кокосового молока і томатами, спресованими в том-ям пасті і чилі. Як основну страву приготувала восьминога з соусом устриці, а на десерт подала буряк зі смородиновим кюлі та ялівцем, а також бісквіт просочений у саке.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F11%2F00405918642d8d265621c8333e3d3dc1.jpg)
Фото: stb.ua
Що відомо про переможницю
Ненсі Топко 25 років. Дівчина родом із Києва. З 15 років працює моделлю за кордоном. Кулінарія відіграла важливу роль у житті – саме вона допомогла подолати анорексію. Відвідавши 26 країн, Ненсі відкривала для себе місцеві кухні у пошуках справжніх та незвичайних смаків. Її головна мрія – стати шеф-кухарем.
Фото: stb.ua

