/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F82a582369625d94dae817152e40333b4.jpg)
Їстівний та дуже корисний: в Україні росте рідкісний деревний гриб
Ви дізнаєтесь:
Мало хто знає, але гриби можна збирати й на деревах. На них ростуть дивні та рідкісні екземпляри, які можна їсти.
Главред вирішив розібратись, який рідкісний деревний гриб росте в Україні.
Як називається їстівний деревний гриб
Автор каналу Характерник у відео на YouTube розповів, що в Україні росте гриб, який в народі називають "тещин язик" або "печінковий".
"Він великий, м’ясистий і видно здалека", - йдеться у відео.
Відомо, що це рідкісний деревний їстівний гриб. Він росте на листяних деревах, в основному на старих дубах.
Який на смак печінковий гриб
Чоловік наголошує, що гриб має м’яку консистенцію та кислуватий смак.
"У молодому віці він ніжний, трішки нагадує гливи. Старі плодові тіла трішки жорсткуваті. Тому збирати найкраще саме молоді", - додає він.
Зазначається, що свою другу назву печінковий гриб отримав через схожість з печінкою. Має яскраво-червоне або червоно-коричневе забарвлення, а на зрізі нагадує м'ясо.
Чи корисний деревний гриб
Автор відео говорить, що цей гриб має корисні властивості. Він містить антиоксиданти, сприяє підвищенню імунітету та містить багато вітаміну С.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F0a3980237443b0e5109251417d27a70e.jpg)
Як приготувати печінковий гриб
Відомо, що попереднього відварювання цей гриб не потребує. Його можна відразу порізати на шматочки, обкачати в борошні чи сухарях та смажити протягом 3-5 хвилин, як печінку. Також перед приготуванням його можна вимочити 1-2 години.
Незвичний деревний гриб – відео:
Читайте також:
