/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2Fa6929c811f6289205e51e97853784cf1.jpg)
Подорожчання продуктів у Полтавській області: за що доводиться платити більше
Подорожчання продуктів у Полтавській областістосується не лише базових позицій, а й овочів та м’ясної продукції, повідомляє Politeka.
Моніторинг цін, проведений у Кременчуці та районі станом на 11 вересня 2025 року, показав, що середні ціни на товари харчування зросли порівняно з попереднім періодом, хоча деякі позиції все ще трохи дешевшають.
Кременчуцьке управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області надало дані районній військовій адміністрації, де зазначено цінники на 24 соціально значущі позиції.
Подорожчання продуктів видно на прикладі базових товарів: борошно пшеничне коштує 21,35 гривні за кілограм, макаронні вироби – 38,30, батон – 20,40 за 500 г, а хліб – 27 грн за 0,55 кг.
Вартість м’яса також тримається на високому рівні: свинина коштує 264,40 гривні за кілограм, яловичина – 266,80, а курячі тушки – 131,30. Молоко продають по 41,70 грн за 0,9 літра, а десяток яєць обійдеться в 74,90.
Овочі з борщового набору також показують коливання вартості. Картопля нині вартує 13,55 грн, цибуля – 11,48, буряк – 11,40, морква – 11,13, а капуста – 12,80.
Порівняно з попереднім моніторингом, деякі позиції показують подорожчання продуктів у Полтавській області. До прикладу, яйця додали 0,20 гривні, а картопля виросла на 0,06.
Фахівці наголошують, що причини такої тенденції залишаються комплексними. Основними факторами є витрати на енергоносії, логістику та оплату праці, а також сезонні коливання врожаю овочів.
З настанням холодів очікується подальше підвищення цінників на картоплю, моркву та інші позиції з борщового набору.
Останні новини України:
Також Politeka писала про виплати для ВПО: хто і яку допомогу може отримати

