/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F3a634e4e57feb576f2974e4c9ab3a822.jpg)
Як зберегти овочі до літа без погреба: поради експертів
Як зберегти овочі / © unsplash.com
Зберегти зібраний восени врожай до літа можна навіть без погреба чи спеціального сховища. Експерти радять облаштувати прохолодне, сухе місце в будинку або надвірному приміщенні, де температура стабільна, а повітря добре циркулює. Саме це допоможе уникнути псування овочів і появи цвілі.
Про це повідомила блогерка Melissa Norris.
Жінка радить тримати зимові овочі у неопалюваних кімнатах або прохолодних надвірних приміщеннях. Там має бути стабільно низька температура, помірна вологість і добра вентиляція.
За даними UC Agriculture and Natural Resources, більшість коренеплодів і так званих «довгозберігаючих» овочів почуваються найкраще при 0–5°C. У тепліших або вологих місцях вони швидко втрачають свіжість.
Фахівці радять зберігати овочі у дерев’яних ящиках із отворами або на решітках, щоб забезпечити вентиляцію та уникнути накопичення конденсату. Важливо регулярно перевіряти запаси й одразу прибирати пошкоджені плоди, аби не поширювалося гниття.
Картопля — окрема історія. Ідеальна температура для неї від 4 до 10°C. Зберігати її потрібно у темному, сухому та провітрюваному місці — наприклад, у паперових мішках або картонних коробках. А ось холодильник — не варіант: холод змінює смак.
Меган Маркл / © Instagram Меган МарклЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

