/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Faeffa4da48bc0dfbcea7b376ec1dae1f.jpg)
Статистика не бреше: де найчастіше замовляють українські вареники та скільки вони коштують
Напередодні Дня вареників, який був 8 жовтня, компанія Glovo проаналізувала річну статистику замовлень цієї традиційної української страви у світі. За останні 12 місяців користувачі зробили 1,266,170 замовлень вареників, пише 24 Канал.
Де найчастіше замовляють вареники?
Відповідно до статистики, це на 19,5% більше, ніж торік. Україна входить у топ-3 країн за кількістю замовлень – 273 тисячі порцій. Попереду лише Польща (483 тисячі) і Грузія (375 тисяч). Також вареники активно замовляють у Казахстані (43 тисячі) та Киргизстані (27 тисяч).
Де найчастіше замовляють вареники / Інфографіка Glovo
Через Glovo вареники можна замовити у понад 8 500 закладах світу, з яких 3 197 – в Україні. Найбільше ресторанів із варениками в Україні (37%), Польщі (34%) та Казахстані (7%).
Скільки коштують вареники?
Середня вартість порції вареників в Україні становить 2,9 євро, у Польщі – 4,7 євро, у Грузії – 7,9 євро. Найдорожчі українські вареники – із камбалою, голландським соусом і ікрою форелі з ресторану Babo Gardens (15,10 євро).
Скільки коштують вареники / Інфографіка Glovo
Найдешевші – класичні з картоплею та грибами з мережі Tavria V (0,14 євро). У світі ж найдорожчий варениковий набір – Dumplings Party for 4 з ресторану Dumpling Station Alvalade у Португалії за 37 євро.
У рейтинзі українських міст за любов'ю до вареників Київ традиційно лідирує з часткою 53% усіх замовлень по країні, за ним – Львів (9%) і Дніпро (8%). У топі смаків – вареники з картоплею (20%), з м’ясом (8%) та з вишнями (7%).
Популярність цих начинок залишається незмінною роками.
Як іноземці реагують на українську кухню?
Британець Джейкоб спробував деруни вперше у житті. Його схвальний подив був красномовніший за будь-які слова.
Також він запевнив, що страва дуже смачна, про що навіть сказав українською.
Відповідне відео можна знайти у профілі kateryna0088.
Чому український борщ є небезпечним?
- За словами британця, головна небезпека борщу полягає в тому, що ніхто ніколи не готує його трішки. Українці завжди беруть найбільшу каструлю, яку тільки можна знайти. А якщо такої нема – купують спеціально для борщу.
- Британець зазначає, навіть якщо у холодильнику не вистачає місця – не біда. Борщ можна просто ще раз прокип’ятити, і він спокійно "переживе" ще кілька днів.
- Водночас чоловік застерігає, що найголовніше правильно, – ніколи не казати українцю перестати готувати борщ. Бо якщо він перестане, ви його більше ніколи не побачите. І, звісно, ніколи не слід порівнювати мамин борщ.

