На Черкащині встановлено рекорд України з виготовлення найдовшої м’ясної косички
На Черкащині місцеві мешканці встановили рекорд із виготовлення найдовшої м’ясної косички. Про це пише «Главком» із посилання на Book World Records.
Рекорд України офіційно зафіксували 7 листопада 2025 року в селі Дзендзелівка Уманського району Черкаської області, це підтвердили представники Книги світових рекордів – Ганна Крисюк та Галина Бишенко.
Після презентації, підприємство продемонструвало процес виготовлення найбільшої м’ясної косички в Україні. Також автори рекорду провели офіційне вимірювання косички. Вага м’ясної косички з м’яса кролика склала 50 кг, а довжина – 52 м 80 см. «За його результатами Ганна Крисюк оголосила встановлення рекорду України, подякувала власникам компанії та всім учасникам за розвиток українського виробництва, створення нових робочих місць і виготовлення якісного, екологічного продукту», – йдеться в статті Книги світових рекордів.
Зазначається, що Книга світових рекордів уперше зафіксувала рекорд українського підприємства з виробництва м’яса кролика.
Також нещодавно у Волинській області встановили найвищу гойдалку в Україні. Її висота – 14 м 10 см, і вона побудована з міцних дерев’яних колод. Гойдалку спорудила сімейна пара Юрій та Катерина Веремчуки у своєму екопарку «Persha Hata» у селі Селець.За висотою нова гойдалка перевершила всі попередні рекорди України.
Також рекорд України встановили на Львівщині. Там відбулася унікальна подія – встановлення рекорду України «Найдовший Красівський пиріг». Господині Тростянецької громади спекли пиріг-велетень, який став символом єднання громад.
Рецепт знаменитого пирога походить із села Красів, а саму страву свого часу описав у своїй книзі Степан Шухевич, родина якого родом із Миколаївщини. Це історичне коріння стало однією з причин, чому Миколаївська громада з радістю взяла участь у співорганізації.

