/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F188ea4774cd9c2bb3eb4752d503e838d.jpg)
У Чорнобильському заповіднику помітили оленів: неймовірні кадри з осіннього лісу
Олені в Чорнобильському заповіднику / © Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник
У Чорнобильськомурадіаційно-екологічному біосферному заповіднику помітили оленів, які неквапливо прогулювалися осіннім лісом серед золотавого листя.
Про це повідомили в Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику.
Працівники заповідника поділилися осінніми кадрами з оленями, які вільно пересуваються серед дерев.
«Серед бурштинових барв неквапливо мандрують олені — граційні, вільні, прекрасні у своїй природній величі. Вони зупиняються, прислухаються до лісу й знову зникають поміж дерев…», — йдеться в повідомленні.
Олені в Чорнобильському заповіднику / © Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник
Олені в Чорнобильському заповіднику / © Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник
Олені в Чорнобильському заповіднику / © Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник
Олені в Чорнобильському заповіднику / © Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник
Що відомо про благородних оленів
Благородний олень, якого також називають звичайним або лісовим, — один із найпоширеніших видів оленів у світі. Ці тварини мешкають переважно в лісах і лісостепах, віддаючи перевагу широколистяним лісам, лукам та місцевостям із густими чагарниками.
Дорослі самці можуть сягати понад двох метрів завдовжки, а їхня маса залежно від регіону проживання іноді досягає 350 кілограмів. Харчуються олені переважно травою, листям, молодими пагонами, грибами та лишайниками.
Зазвичай ці тварини тримаються невеликими стадами. Восени у благородних оленів відбувається шлюбний період, під час якого самці видають гучний рев і можуть змагатися між собою за самиць.
У дикій природі благородні олені живуть у середньому 12–14 років, тоді як у неволі можуть доживати до 25–27 років.