Sea Breeze 2019: церемонія закриття
Sea Breeze 2019: церемонія закриття

Sea Breeze 2019: церемонія закриття

12 липня.

В Одесі відбулась урочиста церемонія закриття українсько-американських навчань “Сі Бриз-2019”, передає УНН із посиланням на прес-службу Міноборони.

Як повідомили у прес-службі, керівництво навчань зазначило, що це наймасштабніші навчання цієї серії.

Адже в них узяли участь кораблі й підрозділи України, Сполучених Штатів Америки, Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Італії, Латвії, Естонії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Румунії, Польщі, Франції, Туреччини та Швеції.

Загальна чисельність особового складу — понад три тисячі осіб.

Були задіяні 33 кораблі та 27 літальних апаратів.

Як і торік навчання відбулися в північно-західній частині Чорного моря, в портах, аеропортах і на полігонах Одеської та Миколаївської областей.

Загалом під час навчань корабельні екіпажі пройшли в морі близько 2500 миль, авіатори налітали більше ніж 300 годин, морські піхотинці виконали понад три сотні стрибків із парашутом, близько 300 годин під водою провели дайвери.

Під час церемонії закриття командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко подякував усім учасникам навчань за високий рівень підготовки та ефективне виконання завдань.

“Я вдячний за вашу підтримку і солідарність.

Знаю, що уряди ваших країн, роблять усе можливе, щоб наші військовополонені моряки якомога швидше повернулися додому.

І це все наша спільна робота”, — сказав адмірал Ігор Воронченко.

Перед урочистим завершенням українсько-американських навчань “Сі Бриз-2019” п’ятнадцять кораблів Військово-Морських Сил України, Грузії, США, Канади, Великої Британії, Туреччини, Румунії та Болгарії в чотирьох кільватерних строях пройшли разом одним курсом у напрямку одеського узбережжя.

За прощальним спільним маневруванням кораблів одна з груп військових кореспондентів спостерігала з борту фрегата “Гетьман Сагайдачний”.

Одним курсом рухались американський ракетний есмінець “Карні” та британський есмінець “Дункан”, фрегат “Гетьман Сагайдачний”, артилерійський катер “Прилуки” та малий броньований артилерійський катер “Аккерман”, канадський і турецький фрегати “Торонто” та “Тургутрейс”, фрегат “Р.

Фердінанд” і корвети “Себастьян” і “Ластунул” Військово-Морських Сил Румунії, корвет “Бодри” від ВМС Болгарії і грузинський катер берегової охорони “Очамчире”.

Морська охорона Держприкордонслужби України була представлена катером “Балаклава” та кораблями “Миколаїв” і “Павло Державін”.

Протягом маневрування над кораблями здійснювали пілотування екіпажі американського протичовнового літака “Посейдон” і українського військово-транспортного літака Ан-26 морської авіаційної бригади.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны