Бізнес назвав пріоритети для новообраного парламенту
Бізнес назвав пріоритети для новообраного парламенту

Бізнес назвав пріоритети для новообраного парламенту

17:18, 22 липня 2019.

Фінанси.

Це протидія тіньовій економіці, продовження гармонізації законодавства України з нормами Євросоюзу, податкове регулювання, митниця, інфраструктура, нові технології, людські та природні ресурси.

Одним з найперших завдань нової Ради стане боротьба з тіньовою економікою / фото УНІАН.

Європейська Бізнес Асоціація закликала новообрану Верховну Раду звернути увагу на вісім пріоритетів, врегулювання яких створить якісніші умови для роботи бізнесу та покращить інвестиційний клімат в Україні.

Як повідомили в прес-службі асоціації, серед цих пріоритетів протидія тіньовій економіці, продовження гармонізації законодавства України з нормами Євросоюзу, податкове регулювання, митниця, інфраструктура, нові технології, людські та природні ресурси.

Для протидії тіньовій економіці в асоціації вважають доцільною тотальну фіскалізацію, а також впровадження новітніх технологій РРО, захист прав інтелектуальної власності, підвищення відповідальності за невидачу фіскальних чеків, популяризацію безготівкових розрахунків, діджиталізацію процесів комунікації між бізнесом і владою, створення цивілізованого ринку електронної комерції, боротьбу з фальсифікатом, зокрема, харчових продуктів.

В рамках гармонізації законодавства України з нормами ЄС в асоціації рекомендують врегулювати питання ринкового нагляду, запровадити європейський спосіб поводження з відходами, а також не допустити фактичного скасування захисту прав інтелектуальної власності для засобів захисту рослин за допомогою впровадження механізму так званого "експериментального виключення".

У контексті доступу до новітніх технологій, на думку асоціації, слід надати доступ українським аграріям до найсучасніших технологій захисту врожаю, а також скасувати деякі обмеження щодо клінічних випробувань, декриміналізувати клінічні дослідження.

Для прискорення проходження митного оформлення вантажів при здійсненні експортно-імпортних операцій в асоціації вважають за доцільне поряд з "єдиним вікном" забезпечити функціонування інституту уповноваженого економічного оператора та впроваджувати нову комп'ютеризовану систему транзиту.

Для зниження фіскального тиску на бізнес-асоціації рекомендують скасувати штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкової накладної, штрафів за самостійне уточнення звітів про контрольованих операціях, але при цьому повернути "старі" суми ПДВ, сформовані до 1 січня 2016 року.

В рамках розвитку інфраструктури асоціація пропонує для залучення приватних інвестицій у сферу логістики ввести одну з найпоширеніших форм державно-приватного партнерства у світі – концесію та одночасно створити Комісію з питань регулювання транспорту.

У контексті розвитку людських ресурсів в асоціації рекомендують прийняти сучасніший трудовий кодекс, а також врегулювати питання працевлаштування іноземців.

В напрямку розвитку природних ресурсів асоціація рекомендує запровадити національну лісову політику, а також розробити новий кодекс про надра та запустити цивілізовану систему ринкових відносин з земельними ресурсами.

"Це далеко не вичерпний перелік пропозицій, адже багато ще треба зробити в контексті боротьби з корупцією, реформи судової гілки влади та правоохоронних органів.

Тому, сподіваємося, що новообрана Верховна Рада прислухається до голосу прозорого та законослухняного бізнесу і вже з перших днів роботи почне ефективно взаємодіяти з його представниками", - зазначили в асоціації.

Як повідомляв УНІАН, в Україні 21 липня відбулися дострокові вибори у Верховну Раду.

Центральна виборча комісія ще не оголосила офіційні результати.

Згідно з даними Національного екзит-полу, до парламенту проходять п'ять партій - "Слуга народу" з 44,2% голосів, "Опозиційна платформа - За життя" - 11,4%, "Європейська солідарність" - 8,8%, "Батьківщина" - 7,4%, "Голос" - 6,5%.

#дострокові вибори#бізнес в Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом