Понад 70 країн зобов'язалися докласти значних зусиль для скорочення кількості харчових продуктів, які псуються в умовах недостатнього охолодження.
Відповідна угода була підписана у субботу, 9 листопада, на щорічній нараді Монреальського протоколу, яка відбувалась у Римі, пердає УП: Економічна правда.
«Близько третини продовольства в світі опиняється на смітнику, - йдеться у повідомленні.
- Якби продовольство було незалежною країною, то воно було б третім після США і Китаю джерелом парникових газів».
В розвинених країнах погане охолодження призводить до втрати близько 9% продуктів, а в країнах, що розвиваються, цей показник сягає близько 23%.
Кількість харчових продуктів, які псуються в результаті поганого охолодження погодилися скоротити, зокрема, США, Китай, а також країни Європейського Союзу, Африки та Азії.
В рамках угоди посадовці та експерти зобов’язалися працювати над регулюванням штучних хімічних речовин, що використовуються у системах охолодження і кондиціонування повітря, розробляти нові методи зберігання і транспортування продуктів.
Експерти кажуть, що поліпшення охолодження допоможе скоротити викиди парникових газів і шкідливих газів, які використовуються у системах охолодження і кондиціонування повітря.