Очікування звіту Авакова, дороги і заборона хутрових ферм: порядок денний Ради
Очікування звіту Авакова, дороги і заборона хутрових ферм: порядок денний Ради

Очікування звіту Авакова, дороги і заборона хутрових ферм: порядок денний Ради

КИЇВ. 5 червня. УНН. Верховна Рада України на сьогоднішньому засіданні планує розглянути законопроекти про заборону хутрових ферм, про виділення коштів на ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення та знов спробує проголосувати за склад комісії у конкурсі на посаду директора ДБР. Про це повідомляє УНН із посиланням на сьогоднішній порядок денний ВР.

Почнеться ж засідання, згідно з порядком денним, з години запитань до уряду щодо діяльності Міністерства внутрішніх справ України у сфері боротьби із організованою злочинністю, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки.

На засіданні очікується міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Те, щоб заслухати його звіт у п'ятницю раніше ухвалили нардепи на засіданні погоджувальної ради парламенту. Парламентарі, зокрема, хочуть почути інформацію щодо ситуації у Кагарлику та Броварах.

Так, сьогодні нардепи розглянуть законопроекти № 2360 щодо вдосконалення правового регулювання хутрового виробництва в Україні. На фоні цього, низка громадських організацій, як було заявлено, збереться під стінами Верховної Ради об 11:00 на акцію проти хутра. Також кампанія “ХутроOFF” разом з МФО “Гуманна країна” організовує фотовиставку в кулуарах парламенту зі світлинами звірів, які утримуються на хутрових фермах. Кожна фотографія супроводжується описом проблеми.

Окрім того, парламентарі розглянуть законопроект № 3509 щодо спрямування коштів з фонду боротьби з COVID-19 на ремонт доріг.

На порядку денному також розгляд таких питань: № 2601 про створення ТСК з питань захисту прав інвесторів; № 3354 щодо посилення відповідальності за ненадання відповіді на депутатські запити; № 3592 про визначення складу комісії у конкурсі на посаду директора ДБР.

Нардепи також розглянуть перехід обліку газу з кубометрів на кіловати.

Нагадаємо, що вчора, 4 червня, депутати ухвалили на засіданні низку кадрових призначень в уряді, а також відправили на доопрацювання програму дій уряду.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом