Раптова негода на Буковині позносила дахи і повалила дерева: фото жахливих наслідків
Раптова негода на Буковині позносила дахи і повалила дерева: фото жахливих наслідків

Раптова негода на Буковині позносила дахи і повалила дерева: фото жахливих наслідків

Вдень 30 липня буревій і злива раптово накрили Сторожинецький район, що у Чернівецькій області. У близько 30 будинків сильний вітер пошкодив дах, 9 сіл залишилися без електрики.

Сильній вітер зніс частину даху у сільській раді та школі, повідомляють у Чернівецькій облдержадміністрації. 

Чи не найбільше постраждало село Старі Бросківці у Сторожинецькому районі: там вітер пошкодив дахи 30 приватних будинків.

Як розповів голова Сторожинецької районної ради Дмитро Балінов на своїй фейсбук-сторінці, вітер буквально зніс лісову посадку. 

Замість дерев з кронами – тільки одні патички. Майже на всіх дорогах шматки шиферу, по узбіччях – залишки дахів з будинків, цілі фрагменти лагів з прикрученою до них металочерепицею,
– написав він.

Зараз депутати сільської ради спільно з членами виконкому обстежують житлові будинки, роблять акти, фіксують нанесені збитки.

В селі працюють рятувальники, електрики, газовики, ліквідовуючи наслідки. Є чимало поламаних дерев'яних електроопор, і чимало повалених бетонних стовпів, написав Дмитро Балінов.

Негода на Буковині 30 липня наробила лиха / Фото Чернівецької ОДА

Раптова негода на Буковині позносила дахи і повалила дерева: фото жахливих наслідків - Фото 1 Раптова негода на Буковині позносила дахи і повалила дерева: фото жахливих наслідків - Фото 2 Раптова негода на Буковині позносила дахи і повалила дерева: фото жахливих наслідків - Фото 3 Раптова негода на Буковині позносила дахи і повалила дерева: фото жахливих наслідків - Фото 4 Раптова негода на Буковині позносила дахи і повалила дерева: фото жахливих наслідків - Фото 5 Раптова негода на Буковині позносила дахи і повалила дерева: фото жахливих наслідків - Фото 6 Раптова негода на Буковині позносила дахи і повалила дерева: фото жахливих наслідків - Фото 7

 

Теги по теме
Новости Украины Вероника Климска
Источник материала
loader
loader