Fiat Chrysler займеться розробкою електричного аеротаксі: концерн об’єднався зі стартапом Archer
Fiat Chrysler займеться розробкою електричного аеротаксі: концерн об’єднався зі стартапом Archer

Fiat Chrysler займеться розробкою електричного аеротаксі: концерн об’єднався зі стартапом Archer

Електричне аеротаксі з вертикальним зльотом та посадкою буде долати відстань до 96 км на швидкості до 240 км/год.

Archer Aviation – один з багатьох стартапів, які намагаються побудувати електричний літак вертикального зльоту та посадки (eVTOL), серед яких Volocopter, Hyundai та Lilium.

Як повідомляється, стартап планує розробити літак, здатний пересуватися зі швидкістю до 240 км/год на відстань до 96 км.

Fiat Chrysler надасть стартапу доступ до свого «ланцюжка поставок, передових технологій в області композитних матеріалів та досвіду проектування».

Це дозволить стартапу показати дизайн електричного літака у 2021 році та почати виробництво у 2023 році.Поки компанія опублікувала лише тізерне зображення літака, яке демонструє гладку шестициліндрову конструкцію з V-подібним хвостовим опірінням.

По центру буде розташована кабіна пасажира, а на кожному крилі по три гвинти, які забезпечать літаку вертикальний зліт та пристойну швидкість польоту.

Зовні він схожий на аеротаксі Cora від Ларрі Пейджа.

За словами співзасновника та одного з директорів стартапу Бретта Адкока, їх аеротаксі «гіпер-орієнтоване» на клієнтську частину конструкції, що дозволить запропонувати «підвищену безпеку при мінімальному рівні шуму» у порівнянні з вертольотами.

«Тепер ми працюємо з досвідченим ведучим автомобільним партнером, щоб виробляти тисячі надійних літаків за доступною ціною щороку», – сказав Адкок.

Як зазначає видання, всім пасажирським літакам доведеться пройти суворий процес сертифікації FAA (Федерального агентства цивільної авіації США), який лякає навіть досвідчені компанії, такі як Boeing.

До того ж, до цього часу не ясно, як «тисячі» повітряних таксі впишуться в існуючу систему управління повітряним рухом.

Як раніше повідомляв Autogeek, китайські аеротаксі EHang вже почали катати туристів в небі над Гонконгом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Источник материала
Поделиться сюжетом