Одесита, який підпалив будинок разом зі своєю колишньою, засудили до 14 років в'язниці
Одесита, який підпалив будинок разом зі своєю колишньою, засудили до 14 років в'язниці

Одесита, який підпалив будинок разом зі своєю колишньою, засудили до 14 років в'язниці

Обвинувачений свою вину в суді заперечував / фото REUTERS

Суворовський районний суд Одеси до 14 років в'язниці засудив чоловіка, який у 2019 році підпалив приватний житловий будинок разом зі своєю колишньою дружиною.

Як передає кореспондент УНІАН, це випливає з вироку, винесеного минулого тижня

Встановлено, що з серпня 2018 року засуджений і потерпіла почали разом проживати в приватному будинку. З середини серпня 2019 року між подружжям склалися неприязні стосунки на побутовому грунті, в зв'язку з чим вони розлучилися, і чоловікові довелося змінити місце проживання.

Після цього він регулярно телефонував колишній дружині і приходив до неї, наполягаючи на примиренні. Жінка відмовлялася, і він їй погрожував, зокрема вбивством шляхом підпалу будинку, поводився агресивно тощо.

Потерпіла розповідала про це родичам і знайомим, а також зверталася до правоохоронних органів.

Увечері 1 жовтня 2019 року зловмисник прийшов до будинку, зайшов через хвіртку, пошкодив металеву сітку, якою було закрите вікно, що веде в комору, і кинув всередину якийсь запалений предмет.

Полум'я охопило будинок, і жінка померла від отруєння чадним газом. Її колишній чоловік зник, але був затриманий поліцією.

Обвинувачений свою вину в суді заперечував, заявивши, що раніше обмовив себе під тиском співробітників поліції. У той же час, факт того, що зловмисник погрожував екс-дружині, підтвердили в суді кілька людей, які особисто це чули.

Крім того, оперуповноважений територіального органу поліції повідомив, що 1 жовтня, близько 21:00, згадана жінка йому кілька разів дзвонила і повідомляла, що перебуває в будинку і бачить, як обвинувачений увійшов у двір і підпалив її будинок. Після цього телефонний зв'язок перервався.

Поліцейський негайно виїхав до місця події, побачив, що горить будинок, в якому згодом в одній з далеких кімнат було знайдено мертву господиню.

Зловмисника визнано винним у вбивстві і засуджено до 14 років позбавлення волі.

Що відомо про справу

  • На початку жовтня 2019 року в Одесі було затримано чоловіка за вбивство колишньої дружини шляхом підпалу будинку. Повідомлялося, що пожежа сталася увечері 1 жовтня в селищі Шевченко-3 (Суворовський район міста).
  • На місці пожежі виявили загиблу господиню, 1976 р.н.. підозрюваного у скоєнні цього злочину - 45-річного одесита, з яким потерпіла раніше перебувала в цивільному шлюбі, патрульні оперативно затримали на залізничному вокзалі, де він з речами і квитком збирався сідати на потяг.
  • Тоді він зізнався, що після розлучення довгий час всіляко намагався повернути жінку. Коли всі спроби виявилися марними, - підпалив її будинок. Після скоєного він планував втекти на Донбас.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Лариса Козова

Теги по теме
Новости Украины Одесская область
Источник материала
Поделиться сюжетом