19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна реалізувала майже 700 мільйонів доларів кредитних коштів Світового банку
Україна реалізувала майже 700 мільйонів доларів кредитних коштів Світового банку

Україна реалізувала майже 700 мільйонів доларів кредитних коштів Світового банку

Вибірка коштів в рамках портфеля МБРР стала найбільшою за всю історію співпраці в порівнянні з минулими роками / фото УНІАН Володимир Гонтар 

Україна реалізувала у 2020 році 693,55 млн дол. кредитних коштів, наданих Світовим банком.

Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів України, про це сказав заступник міністра Олександр Кава під час зустрічі з чергового перегляду кредитного портфеля з директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупа Банерджі.

"Співпраця України та Світового банку у 2020 році була вкрай вдалою, а вибірка коштів в рамках портфеля МБРР стала найбільшою за всю історію співпраці в порівнянні з минулими роками та склала 693,55 млн дол., включаючи вибірку коштів за прямими залученими кредитами, кредитом під державну гарантію і надходження до загального фонду державного бюджету", – цитує Каву прес-служба Мінфіну.

Заступник міністра нагадав, що у 2020 році від Світового банку на боротьбу з коронавірусом до загального фонду державного бюджету було направлено 296,85 млн дол. Він уточнив, що зараз на стадії підготовки знаходиться новий спільний проект "екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні".

Під час перегляду портфеля проектів Світового банку в Україні було розглянуто питання допомоги Світового банку за проектом будівництва нової ділянки залізниці між станціями "Південнодонбаська" і "Курахове", що дозволить забезпечити стійке і швидке сполучення між Маріуполем і Краматорськом.

Зазначається, що також обговорювалася можливість залучення коштів Світового банку для будівництва нової залізниці за маршрутом Чернівці - Хотин - Кам'янець-Подільський. "Такий проект дозволить скоротити час поїздки з нинішніх 12 до 6 годин", - сказано в повідомленні.

Що цьому передує

Раніше Кабінет Міністрів України схвалив залучення кредиту від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 350 млн дол. на відновлення української економіки.

Світовий банк

Світовий банк - це міжнародна фінансова організація, створена з метою надання фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. Зараз до структури Світового Банку входять дві інституції: Міжнародний банк реконструкції та розвитку та Міжнародна асоціація розвитку.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Богдан Слуцький

Теги по теме
кредит
Источник материала
Поделиться сюжетом