Папа Римський провів історичну зустріч із шиїтським священнослужителем
Папа Римський провів історичну зустріч із шиїтським священнослужителем

Папа Римський провів історичну зустріч із шиїтським священнослужителем

Папа Римський провів історичну зустріч із лідером шиїтів / REUTERS

Папа Франциск у суботу провів історичну зустріч з вищим шиїтським священнослужителем Іраку Алі ас-Сістані, закликавши до співіснування в країні, охопленій насильством.

Про це повідомляє Reuters.

"Зустріч пройшла у священному місті Наджаф під час ризикованого турне Франциска по Іраку і була першою зустріччю Папи з таким високопоставленим шиїтським священнослужителем", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході зустрічі, яка тривала близько 45 хвилин, Папа закликав релігійні громади до співпраці.

"(Папа) підкреслив важливість співпраці та дружби між релігійними громадами, щоб, культивуючи взаємну повагу і діалог, ми могли зробити свій внесок на благо Іраку та регіону", - зазначає видання.

Ілюстрація REUTERS

Водночас Сістані після зустрічі заявив, що "релігійне і духовне керівництво має зіграти велику роль, щоб покласти край трагедії... і закликати сторони, особливо великі держави, зробити так, щоб мудрість і розум взяли гору і стерти мову війни".

За його словами, великі держави не повинні "захищати свої інтереси коштом права людей жити в умовах свободи та гідності". Сістані додав, що християни повинні жити, як і всі іракці, в мирі й співіснуванні.

Зустріч 84-річного понтифіка і 90-річного шиїтського священнослужителя пройшла в скромному будинку Сістані, який він орендував протягом десятиліть.

Що цьому передувало

  • Вчора, 5 березня, Папа Римський Франциск прибув до Іраку з першим в історії папським візитом до цієї країни, який також є першою міжнародною поїздкою понтифіка з початку пандемії коронавірусу. 

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Теги по теме
Иран
Источник материала
Поделиться сюжетом