19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Раді пропонують ухвалити законопроект про перегляд стандартів щодо дитячого харчування
Раді пропонують ухвалити законопроект про перегляд стандартів щодо дитячого харчування

Раді пропонують ухвалити законопроект про перегляд стандартів щодо дитячого харчування

В Україні застарілі стандарти щодо дитячого харчування / Фото: vsn.com.ua

В Україні законодавча база, яка стосується виробництва та обігу дитячого харчування, не врегульована належним чином і в деяких питаннях потребує перегляду та осучаснення. Саме тому з метою вдосконалення законодавчої бази у сфері дитячого харчування народними депутатами був розроблений законопроєкт № 4554 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС», який передбачає введення жорстких норм для виробників дитячого харчування.

Про це заявив один з ініціаторів проекту голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами, член групи «Партія «За майбутнє» Петро Юрчишин на засіданні аграрного комітету. 

Повідомляється, що законопроект, покликаний привести дитяче харчування в Україні до європейських стандартів, був рекомендований Комітетом з питань аграрної та земельної політики до прийняття за основу.

«Усім відомо, що у формуванні здоров’я та імунітету дитини величезну роль, якщо не головну, відіграє якість дитячого харчування. Здорові діти – це майбутнє нашої країни! На сьогодні законодавча база, яка стосується виробництва та обігу дитячого харчування в Україні, не врегульована належним чином. Крім того, в деяких питаннях потребує перегляду та осучаснення. Як, до прикладу, Закон України «Про дитяче харчування», який був ухвалений ще у 2006 році. Саме тому з метою вдосконалення законодавчої бази у сфері дитячого харчування народними депутатами був розроблений відповідний законопроєкт», – зазначив Петро Юрчишин.

Проєкт закону № 4554 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС» передбачає введення жорстких норм для виробників дитячого харчування. Зокрема:

  • забороняє (за деякими винятками) використовувати ненатуральні ароматизатори, барвники, підсолоджувачі, консерванти, стабілізатори, підсилювачі смаку та аромату;
  • вимагає, щоб виробництво здійснювалось на окремих технологічних лініях;
  • забороняє використовувати харчування вироблене з продуктів ГМО;
  • вводить підвищені вимоги до якості молока, з якого виробляється дитяче харчування;
  • обмежує рекламу, яка може ввести споживача в оману тощо.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Григорій Бондар

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны