20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Одного з учасників погрому під ОП відправили під домашній арешт
Одного з учасників погрому під ОП відправили під домашній арешт

Одного з учасників погрому під ОП відправили під домашній арешт

Під судом протестують проти запобіжного заходу Філімонову / фото УНІАН

Лідеру руху «Гонор» Сергію Філімонову, підозрюваному у вчиненні хуліганський дій на акції біля Офісу президента, обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення ухвалила суддя Печерського райсуду Києва Крістіна Константінова, задовольнивши відповідне клопотання сторони обвинувачення.

Запобіжний захід обрано терміном на 60 діб.

Разом з тим на відміну від подібних рішень судів з обрання запобіжних заходів іншим активістам, підозрюваним у хуліганстві під час акції біля ОП 20 березня, на Філімонова не одягатимуть електронний браслет.

Філімонов заявив, що оскаржуватиме це рішення в апеляційному суді.

На знак підтримки Філімонова та протесту проти такого рішення його друзі та активісти, які прийшли підтримати активіста під будівлю суду, запалили фаєри.

УНІАН

Скандальна акція під ОП

  • 20 березня біля будівлі Офісу президента у Києві відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Сергія Стерненка. Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Вони намагалися підпалити табличку "Президент України" на будівлі. Активісти розбили скло у дверях будівлі і закидали фаєри та димові шашки в середину. Один з фаєрів залетів на балкон будівлі. Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ОП червоною фарбою.
  • Станом на 30 березня десятьом учасникам акції повідомлено про підозри у вчиненні дій, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу, стосовно декількох складено адміністративні протоколи.
  • У вчиненні хуліганських дій підозрюють, зокрема, лідера громадського руху «Захистимо Протасів Яр» Романа Ратушного, Владислава Гранецького-Стафійчука (псевдо Влад Сорд), лідера руху «Гонор» Сергія Філімонова та учасника цього руху Олексія Білковського.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Дмитро Хилюк

Теги по теме
Новости Украины Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом