У Мінфіні розповіли, на що будуть витрачені кредитні гроші ЄІБ
У Мінфіні розповіли, на що будуть витрачені кредитні гроші ЄІБ

У Мінфіні розповіли, на що будуть витрачені кредитні гроші ЄІБ

За кредитні кошти на Донбасі фінансується реконструкція та модернізація 156 проектів / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) допоможуть вирішити ряд соціальних проблем Донбасу, а також поліпшити якість життя для жителів Східної України.

Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів України, про це заявив заступник міністра Олександр Кава під час онлайн-зустрічі з представниками ЄІБ, в рамках якої учасники узгодили подальші механізми та етапи реалізації проекту "Програма з відновлення України".

"Для мене особисто важливим є питання розв'язання соціальних проблем і поліпшення якості життя жителів Донбасу. Ця кредитна програма дає таку можливість, і позитивний вплив від її реалізації вже відчувають більше мільйона жителів Сходу України", - цитує Каву прес-служба.

Зазначається, що, зокрема, за кредитні кошти ЄІБ у рамках програми на території Донецької та Луганської областей фінансується реконструкція та модернізація 156 проектів, з яких 28 закладів охорони здоров'я, 83 школи та садочки та запуск 2 тролейбусних ліній та нових тролейбусів у Слов'янську.

"Ми цінуємо те, що наші міжнародні партнери з ЄС активно допомагають нам розвивати та відновлювати інфраструктуру на сході України та надалі ми плануємо зміцнювати участь ЄС у відновленні інфраструктури Донбасу за рахунок грантових коштів", - цитує Каву прес-служба.

Що цьому передувало

  • У грудні 2020 року Кабмін і Європейський інвестиційний банк підписали фінансову угоду за проектом "Програма з відновлення України".
  • Даний проект є продовженням укладеного у 2014 році спільного з ЄІБ проекту "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України".
  • Новий проект спрямований на фінансування проектів з відновлення соціальної, транспортної інфраструктури регіонів, які постраждали внаслідок військового конфлікту на сході України, а також тих, які зазнали найбільшого навантаження у зв'язку зі значним напливом внутрішньо переміщених осіб.
  • У рамках Угоди передбачено надання кредиту в сумі 340 млн євро для фінансування соціально важливих проектів, зокрема, забезпечення житлом, відновлення закладів освіти та медицини, систем водопостачання та водовідведення, об'єктів енергетики та транспортних проектів.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Богдан Слуцький

Источник материала
Поделиться сюжетом