Суперліга ще не вмерла: стали відомі підсумки термінової зустрічі клубів-засновників турніру
Суперліга ще не вмерла: стали відомі підсумки термінової зустрічі клубів-засновників турніру

Суперліга ще не вмерла: стали відомі підсумки термінової зустрічі клубів-засновників турніру

Щойно завершилася екстрена нарада 12 клубів-засновників Європейської Суперліги, на якій обговорювалося питання можливого розформування новоствореного турніру.

Як повідомляє видання Cope, за її підсумками учасники висловили свою позицію. "Манчестер Сіті" оголосив, що виходить із Суперліги. Водночас іспанські клуби - "Барселона" і "Атлетіко" - все ще беруть участь в проєкті.

Що стосується "Челсі", то лондонський клуб не підтвердив своє бажання вийти з Суперліги, однак сумнівається в життєздатності змагання.

19 квітня про створення Суперліги оголосили 12 клубів-засновників нового турніру: "Мілан", "Арсенал", "Атлетіко" Мадрид, "Челсі", "Барселона", "Інтер", "Ювентус", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Реал" Мадрид і "Тоттенгем".

Очікується, що перед першим розіграшем турніру ще три клуби приєднаються до Суперліги і теж отримають статус співзасновників.

Раніше УЄФА пригрозив учасникам Суперліги жорсткими санкціями. Європейський футбольний союз пообіцяв виключити учасників Суперліги з турнірів під своєю егідою, а їхнім гравцям заборонити представляти свої національні збірні.

Футбольна спільнота та політики вибухнули гнівом на створення Європейської Суперліги.

Про свою відмову брати участь в Суперлізі вже офіційно заявили німецькі гранди: "Баварія", "Боруссія" Дортмунд і "РБ Лейпциг", а також французький ПСЖ.

ФОРМАТ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СУПЕРЛІГИ

Як повідомляється на офіційному сайті новоствореного турніру, у Суперлізі візьмуть участь 20 клубів: 12 членів-засновників, 3 неназваних клуби, які незабаром приєднаються до ліги, а також 5 команд, які щосезону будуть добиратися. Інша інформація про відбір непостійних учасників поки відсутня.

Дебютний сезон Суперліги розпочнеться в серпні 2021 року. Всі поєдинки будуть відбуватися посеред тижня.

Клуби будуть розділені на 2 групи по 10 команд, які гратимуть одна з одною вдома та на виїзді. Тобто на груповому етапі кожен з клубів проведе 18 зустрічей.

До чвертьфіналу потраплять по три найкращі команди з кожної групи. Ще дві путівки до 1/4 фіналу будуть розіграні між власниками четвертих і п'ятих місць, які зійдуться в двоматчевому раунді плейоф.

Далі на учасників чекає традиційний формат двоматчевих протистоянь в 1/4 та 1/2 фіналу, який використовується в Лізі чемпіонів.

Фінал Європейської Суперліги відбудеться в травні на нейтральному стадіоні.

Як ви ставитеся до Суперліги?
Автор:
Максим Приходько
Источник материала
Поделиться сюжетом