Експерт озвучив прогноз курсу долара в Україні на тиждень
Експерт озвучив прогноз курсу долара в Україні на тиждень

Експерт озвучив прогноз курсу долара в Україні на тиждень

Яким буде курс долара цього тижня / фото УНІАН

Курс долара в Україні на поточному тижні буде рухатися в коридорі 27,7-27,85 грн. Можливий незначний тимчасовий "стрибок" курсу до 27,90-27,95 грн.

Орієнтиром "літньої ревальвації", згідно з прогнозними розрахунками, залишається 27,0-27,2 грн. Про це розповів зовнішній експерт Ukraine Economic Outlook Богдан Сторощук, повідомляє "Обозреватель".

Зазначається, що 20-26 квітня валюта різко зміцнилася з 28,12 до 27,83 грн/$ (+1%). Щодо євро курс виріс з 33,73 до 33,63 (+0,3%).

"Після трьох тижнів підвищеної нервозності на валютному ринку через ескалацію військового конфлікту-очікування основних операторів стабілізувалися, і гривня повернулася до ревальваційного тренду", - пояснює експерт.

При цьому темпи виходу нерезидентів з гривневих ОВДП, що виросли на "передвоєнній нервозності" портфельних інвесторів, минулого тижня істотно сповільнилися. Так, якщо за 1-20 квітня їхній відтік становив у середньому $15 млн, то зараз він знизився до всього $8,2 млн. Передбачається, що після декількох етапів підвищення ставок на первинних розміщеннях Мінфіну, нерезиденти почнуть повертатися в гривневі ОВДП, що посилить літню ревальвацію.

Прогноз курсу долара на рік

Експерти групи ICU прогнозувати зміцнення курсу гривні в першому півріччі до 27 гривні/долар із закінченням 2021 року в діапазоні 27,5-28 гривні/долар.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Ольга Робейко

Теги по теме
курс доллара
Источник материала
Поделиться сюжетом