Соціологи назвали п'ятірку партій, які можуть пройти до Ради
Соціологи назвали п'ятірку партій, які можуть пройти до Ради

Соціологи назвали п'ятірку партій, які можуть пройти до Ради

З'явився свіжий рейтинг партій в Україні / фото УНІАН

П’ять партій пройшли б до Верховної Ради, якби вибори відбулися найближчим часом.

Як повідомляє прес-служба Українського центру економічних і соціологічних досліджень імені Олександра Разумкова, про це йдеться у результатах опитування, проведеного з 22 по 29 квітня.

Так, якби найближчим часом відбувалися вибори до ВР, найбільшу підтримку виборців отримала б політична партія "Слуга народу" - 28% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме. За партію "Європейська солідарність" готові віддати свій голос 18% опитаних, за "Опозиційну платформу - за життя" - 15%, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 11%.

Водночас за партію "Українська стратегія Гройсмана" готові голосувати 3% опитаних, за "Голос" - 3%, Радикальну партію Олега Ляшка - 2,5%, за ВО "Свобода", "Партію Шарія" та партію "Громадянська позиція" - по 2%.

Також за партії "Опозиційний блок" та "УДАР Віталія Кличка" голосували б по 1% опитаних.

Що відомо про опитування

У дослідженні методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів взяли участь 2 тис. 021 українців віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Зазначимо, за даними іншого опитування, проведеного КМІС, до Ради зараз можуть пройти п'ять партій.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Надя Пришляк

Теги по теме
Верховная Рада опрос
Источник материала
Поделиться сюжетом