У «Метінвесті» розповіли, на яких умовах студенти зможуть отримувати стипендії від групи
У «Метінвесті» розповіли, на яких умовах студенти зможуть отримувати стипендії від групи

У «Метінвесті» розповіли, на яких умовах студенти зможуть отримувати стипендії від групи

Ілюстрація УНІАН

У Маріуполі в стипендіальній програмі від «Метінвесту» беруть участь п'ять ключових навчальних закладів-партнерів підприємств групи компаній, студенти яких зможуть розраховувати на додаткові заохочувальні виплати в процесі навчання.

Як зазначили у прес-службі компанії, йдеться про такі навчальні заклади, як: Маріупольське вище металургійне професійне училище, Маріупольський центр профтехосвіти, Маріупольський професійний ліцей автотранспорту, Маріупольський професійний машинобудівний ліцей та Маріупольський політехнічний професійний коледж ПДТУ.

На стипендію від «Метінвесту» у розмірі від 700 до 1200 гривень зможуть розраховувати студенти I-IV курсів вищевказаних навчальних закладів. Зокрема, на першому курсі стипендії отримають всі, хто обере професії та спеціальності, які беруть участь у стипендіальній програмі. Надалі наявність стипендії залежатиме від успішності студента в освоєнні теорії та практики, а розмір зростатиме від курсу до курсу.

Зазначається, що програма «Метінвесту» охоплює від 1100 студентів-стипендіатів. Студенти, які вступили до училищ після закінчення 9-класів, отримуватимуть на першому курсі 700 грн, на базі 11-класів – 1200 грн, а ті, хто вступили до коледжу після 11-класів – 700 грн. Також цього року під стипендію потраплять студенти 3-го курсу коледжу, які здобувають освіту на базі 9 класів – стипендія становитиме 1000 грн.

Стипендію зможуть отримати студенти, які оберуть наступні професії:

  • електрогазозварник, газорізчик
  • електрозварник ручного зварювання
  • слюсар-ремонтник
  • верстатник широкого профілю
  • оператор верстатів з програмним управлінням
  • електромонтер з ремонту та обслуговування електрообладнання
  • оператор поста управління станом гарячої прокатки
  • підручний сталевара конвертерного виробництва
  • стропальник
  • машиніст крана металургійного виробництва
  • помічник машиніста тепловоза
  • слюсар з ремонту рухомого складу

Крім того, на стипендію можуть розраховувати студенти спеціальностей:

  • «Металургія»
  • «Галузеве машинобудування»
  • «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології»

«Це дуже великий спектр професій. Великий плюс роботи на підприємствах «Метінвесту» – конкурентна заробітна плата, оздоровлення, безкоштовне навчання для молоді та багато іншого. А співробітники, які прагнуть розвивати свої професійні навички і виводити підприємства на новий рівень роботи, завжди впевнено йдуть по кар'єрних сходах, досягаючи гідних висот», – прокоментував директор з персоналу та адміністрації МК «Азовсталь» Іван Голтвенко.

Нагадаємо, 26 квітня 2021 року підприємства Групи компаній «Метінвест» запустили в Маріуполі пілотний проект з виплати стипендій студентам, які обрали навчання на технічних спеціальностях. Зокрема, був підписаний меморандум з п'ятьма училищами і коледжами. Мета проекту – залучити якомога більше молоді на затребувані робітничі професії.

«Компанії необхідні кваліфіковані фахівці, які навчилися з урахуванням сучасних запитів бізнесу. Нинішній запит – співробітники, які вміють працювати тут і відразу, знають технології, знають обладнання. Звичайно, ми навчаємо на виробництві безперервно, але тверда база бути повинна», – прокоментував директор з персоналу та адміністрації меткомбінату «Азовсталь» Іван Голтвенко.

При цьому він додав: «Сьогодні ми дійшли до тієї межі, коли люди з вищою освітою знайти роботу не можуть. Молодь протягом мінімум 10 років робить вибір на користь гуманітарних і модних професій. У підсумку ринок переповнений юристами, економістами, менеджерами, психологами і так далі. Тобто молодь отримала дипломи, а роботи для них немає. При цьому дуже потрібні фахівці робітничих професій, а їх немає. Такий перекіс потрібно вирівняти, тому «Метінвест» і прийняв рішення мотивувати молодь, пояснити, що стабільність важливіше за моду».

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Григорій Бондар

Источник материала
Поделиться сюжетом