Кабмін хоче посилити штрафи за порушення валютного законодавства
Кабмін хоче посилити штрафи за порушення валютного законодавства

Кабмін хоче посилити штрафи за порушення валютного законодавства

Кабінет Міністрів виступає за введення додаткових штрафів / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет Міністрів виступає за введення додаткових штрафів за порушення валютного законодавства.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну постанову "Про затвердження порядку застосування податковими органами заходів впливу у вигляді штрафних санкцій до юридичних осіб (крім уповноважених установ) за порушення вимог валютного законодавства" схвалено на сьогоднішньому засіданні уряду.

Згідно з документом, податкові органи застосовуватимуть заходи впливу у вигляді штрафних санкцій за кожен вид порушення вимог валютного законодавства, встановлених законом та (або) визначеними нормативно-правовими актами Національного банку.

Зокрема, податкові органи застосовуватимуть штрафні санкції у розмірі 25% від суми операції, проведеної з порушенням валютного законодавства.

Аналогічні дії, вчинені повторно юридичною особою (крім уповноважених установ), до якої протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу (штрафної санкції) у розмірі 50% від суми угоди.

Письмові попередження

Раніше Національний банк України застосував заходи впливу за порушення порядку валютно-обмінних операцій у вигляді письмових попереджень до семи небанківських фінансових установ.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Богдан Слуцький

Теги по теме
Кабмин курс валют
Источник материала
Поделиться сюжетом