2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мінськ може перестати бути майданчиком для ТКГ через дії Лукашенка – Арестович
Мінськ може перестати бути майданчиком для ТКГ через дії Лукашенка – Арестович

Мінськ може перестати бути майданчиком для ТКГ через дії Лукашенка – Арестович

Якщо представників так званої “ЛНР” допустять до допиту опозиційного журналіста Романа Протасевича в Білорусі, то це означатиме, що самопроголошений президент Білорусі більше не може бути посередником, а Мінськ – майданчиком для переговорів Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо Донбасу.

Читайте
Лукашенко де-факто визнав "ЛНР" - Гармаш

Про це повідомив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович. 

– Якщо це фактично відбудеться, це означатиме одне – Лукашенко не може бути посередником, надавати Мінськ як майданчик для переговорів. І політична позиція, зазначив голова нашої делегації Леонід Кравчук, коли він сказав, що Мінськ не може більше бути майданчиком, – вона перейде від політичної позиції до конкретних організаційних заходів щодо зміни майданчика, – заявив Арестович. 

Він також додав, що Україна в такому випадку знайде інший майданчик для переговорів. 

– А ТКГ завжди знайде інший майданчик, навіть коли закінчаться коронавірусні обмеження, – додав Арестович. 

На думку Арестовича, зближення Лукашенко з президентом Росії Володимиром Путіним вже означає фактичну втрату нейтральності.

– Заяви про те, що процес інтеграції Білорусі та Росії прискорився, показують, що є великий шанс втратити нейтральність Лукашенко найближчим часом не тільки де-факто, а й де-юре. Він став людиною, яка вже впала в залежність від Росії, як колись Янукович, – зазначив представник ТКГ.

Зазначимо, ТКГ щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі з літа 2014 року збирається у столиці Білорусі як нейтральній території. В останні місяці група веде переговори відеозв’язком через карантин.

Передача Протасевича терористам з “ЛНР”

Раніше Лукашенко заявив, що готовий передати Протасевича терористам з “ЛНР”.

Запит від останніх надійшов через так звану прокуратуру “ЛНР”. Бойовики заявили, що мають намір перевірити Протасевича на причетність до обстрілу мирного населення.

Теги по теме
Александр Лукашенко ЛНР Минск
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны