Мін’юст США оцінив збиток від штурму Капітолія в $1,5 млн
Мін’юст США оцінив збиток від штурму Капітолія в $1,5 млн

Мін’юст США оцінив збиток від штурму Капітолія в $1,5 млн

Міністерство юстиції США оцінило збитки від штурму Капітолія в $1,5 млн. Після того, як 6 січня прихильники екс-президента США Дональда Трампа увірвалися до Капітолія, в будівлі були пошкоджені предмети мистецтва і меблі, які мають історичну цінність.

Міністерство представило оцінку збитку в документах судового розгляду у справі одного з учасників штурму.

Читайте
Через штурм Капітолія висунули обвинувачення понад 430 особам

Американська держава хоче стягнути $1,5 млн з підсудних. Прокуратура США у Вашингтоні хоче стягнути компенсацію у розмірі $2 тис. У кожній справі про тяжкі злочини під час штурму Капітолія і $500 у кожній справі про дрібні правопорушення.

Водночас основа оцінки збитку в розмірі $1,5 млн невідома. Прокурори не повідомили ніяких подробиць, але це можуть бути безпосередні витрати на заміну розбитих вікон, дверей і іншого майна.

Відповідно до закону округу, правопорушники можуть відшкодовувати жертвам майнову шкоду та інші збитки протягом 20 років.

Штурм Капітолію

Прихильники Трампа 6 січня увірвалися до будівлі Капітолію, щоб перешкодити затвердженню підсумків президентських виборів у США, перемогу на яких здобув Джо Байден.

Під час заворушень всередині будівлі поліція застрелила маніфестантку. У результаті зіткнень також загинув поліцейський.

Теги по теме
Вашингтон
Источник материала
Поделиться сюжетом