Лукашенко має бути покараний: Чехія визнала Тихановську президентом Білорусі
Лукашенко має бути покараний: Чехія визнала Тихановську президентом Білорусі

Лукашенко має бути покараний: Чехія визнала Тихановську президентом Білорусі

Чехія визнає опозиціонерку Світлану Тихановську законно обраним президентом Білорусі.

Як зазначив спікер місцевого Сенату Мілош Вистрчіл, про це свідчить її запрошення в Чехію в якості головного представника країни.

Крім того, лідеру білоруської опозиції була надана можливість виступити перед чеським парламентом.

– Вибори президента Білорусі, що пройшли в серпні 2020 року, не були вільними, справедливими, чи законними. Потрібно розуміти: якщо сьогодні ви вийдете на вулиці Мінська в біло-червоних шкарпетках, ви серйозно ризикуєте опинитися за ґратами, – підкреслив Вистрчіл.

Він також додав, що Євросоюз повинен посилити санкції щодо режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У свою чергу Тихановська закликала владу Чехії послідовно тиснути на білоруського диктатора, а також його найближче оточення. За її словами, лише такі дії дозволять домогтися звільнення політв’язнів, яких незаконно утримують у в’язницях Білорусі.

Читайте
Лукашенко токсичний, йдіть у відставку: Тихановська звернулася до білоруських чиновників

Вона також нагадала, що затримання засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича та його дівчини Софії Сапеги, а також вибивання з них зізнань у діях, яких вони не скоювали – акт міжнародного тероризму.

Тортури Романа Протасевича

Минулого тижня Світлана Тихановська прокоментувала відеозапис, на якому Роман Протасевич нібито дає свідчення в скоєних злочинах.

За словами лідера білоруської опозиції, журналіста піддавали тортурам, щоб той озвучив написаний у КДБ текст.

Тихановська також закликала не вірити таким зізнанням, оскільки відносно всіх затриманих в Білорусі опозиціонерів застосовується насильство.

Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко Чехия Минск оппозиция
Источник материала
Поделиться сюжетом