Санкції не скасуємо: Боррель прокоментував рішення суду ЄС щодо Януковича
Санкції не скасуємо: Боррель прокоментував рішення суду ЄС щодо Януковича

Санкції не скасуємо: Боррель прокоментував рішення суду ЄС щодо Януковича

Рішення суду Європейського Союзу щодо скасування постанови щодо продовження санкцій проти екс-президента України Віктора Януковича та його сина Олександра від 2019 року продиктовано виключно юридичними питаннями та не впливає на санкційну політику ЄС.

Про це заявив прес-секретар представника Євросоюзу із зовнішньої політики та безпеки Жозепа Борреля Пітер Стано.

– Рада ЄС проаналізує і текст рішення, і наслідки, що воно може спричинити. Обмежувальні заходи щодо Януковича та його сина продовжують діяти, оскільки рішення щодо їхнього прийняття було затверджено в 2021 році та жодного відношення до документа 2019 роки не мають, – заявив прес-секретар Борреля.

Він також нагадав, що постанова щодо введення санкцій діятиме до 6 березня 2022 року, після чого її буде продовжено в разі, якщо таке рішення підтримають всі країни Євросоюзу.

Стано додав, що режим санкцій щодо українських чиновників із самого початку вводився терміном на рік та підлягав регулярному перегляду.

Читайте
Суд дозволив заочно розслідувати справу Януковича про захоплення влади

Рішення суду ЄС

Європейський суд у середу, 9 квітня, анулював постанову Ради Європи від 2019 року щодо продовження замороження активів Януковича та його сина Олександра.

Це рішення пояснили тим фактом, що дотримання права екс-президента України на ефективний судовий захист не було доведено.

При цьому в Раді Європи пояснили, що санкції проти сім’ї Януковича не скасовуватимуть, оскільки рішення суду стосується обмежувальних заходів, термін дії яких закінчився ще в 2020 році.

Теги по теме
Украина Евросоюз санкции Еврокомиссия Виктор Янукович
Источник материала
Поделиться сюжетом