19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Макрон розлютив Джонсона коментарем щодо Північної Ірландії на саміті G7 – ЗМІ
Макрон розлютив Джонсона коментарем щодо Північної Ірландії на саміті G7 – ЗМІ

Макрон розлютив Джонсона коментарем щодо Північної Ірландії на саміті G7 – ЗМІ

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон посварився з президентом Франції Еммануелем Макроном через обмовку останнього щодо Північної Ірландії.

Справа в тому, що відповідно до угоди про Brexit, передбачається митний контроль товарів, що прямують з Великобританії до Північної Ірландії.

Таким чином Євросоюз намагається уникнути появи жорсткого кордону між регіоном та Республікою Ірландія, що входить в ЄС.

Читайте
Росія та Brexit: Макрон назвав головні теми саміту ЄС

Зокрема, Джонсон запропонував Макрон уявити ситуацію, при якій сосиски з Тулузи неможливо було б поставити в Париж.

У відповідь президент Франції заявив, що приклад некоректний, оскільки Тулуза і Париж є містами однієї країни, натякнувши, що Північна Ірландія не входить до складу Великобританії.

Крім того, Макрон висловив невдоволення тим фактом, що британський прем’єр постійно зводив розмову до Brexit, хоча в порядку денному значилися й інші теми.

– Не говори мені, що ти не знав, на що йдеш, коли підписувався під виходом Британії з ЄС, – нібито заявив президент Франції.

Після переговорів Джонсон був розлючений, а в бесіді зі своїми помічниками висловив здивування через зауваження французького лідера.

Крім того, він наголосив, що очільникам деяких держав потрібно вбити собі в голову той факт, що Великобританія – це неподільне королівство.

Вирішальний для всього світу саміт G7

Як заявив минулого тижня Борис Джонсон, саміт глав держав G7 стане вирішальним у подоланні світової кризи, викликаної пандемією коронавірусу.

За його словами, епідемія Covid-19 похитнула міжнародний порядок та солідарність.

Він зазначив, що лідери G7 розроблять новий глобальний договір, який дозволить уникнути подібних ситуацій в майбутньому.

Теги по теме
Великобритания Франция Эммануэль Макрон Борис Джонсон Париж Лондон Brexit
Источник материала
Поделиться сюжетом