20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Євродепутат дала Україні пораду, як пришвидшити вступ країни до НАТО
Євродепутат дала Україні пораду, як пришвидшити вступ країни до НАТО

Євродепутат дала Україні пораду, як пришвидшити вступ країни до НАТО

Українські політики повинні плідно працювати з політичними партіями країн-членів НАТО, щоб пришвидшити вступ країни до Північноатлантичного альянсу. Про це заявила депутат Європарламенту від Литви Раса Юкнявічене.

— Моя порада – працювати із найбільш могутніми державами, які далі від України. Виборець в цих країнах не так добре знає Україну, як знають, наприклад, литовці. Звісно, і Німеччина, і Франція, і країни Бенілюксу, і південні держави. Всі держави важливі, – сказала Юкнявічене.

Вона зазначила, що у європейських партіях повинні бути друзі України, які розуміють український порядок денний.

— Хотілося б, щоб ваші політики працювали насамперед із політичними партіями цих країн. На жаль, не всі ваші політичні партії є партіями європейського типу, які є активними членами так званих європейських “парасольок” політичних партій, таких, як Європейська народна партія, соціал-демократи, зелені, ліберали тощо.

Потрібно, щоб у всіх партіях у вас були друзі, ті, які розуміють український порядок денний. Тому що від політичних партій залежить, яким буде уряд після виборів, – пояснила депутат.

Читайте
Росія повинна припинити підтримувати бойовиків на Донбасі – НАТО

У НАТО підтвердили готовність прийняти Україну

На саміті НАТО підтвердили готовність прийняти Україну, однак для цього є умова. Північноатлантичний Альянс хоче, щоб влада України зосередилися на впровадженні реформ.

На думку лідерів НАТО, Києву варто зайнятися боротьбою з корупцією та реформою децентралізації.

Теги по теме
Украина НАТО Европарламент
Источник материала
Поделиться сюжетом