Covid-сертифікат: ЄС зняв обмеження на поїздки за наявності документа
Covid-сертифікат: ЄС зняв обмеження на поїздки за наявності документа

Covid-сертифікат: ЄС зняв обмеження на поїздки за наявності документа

Рада Європейського союзу затвердила рішення про зняття обмежень на внутрішні поїздки за наявності цифрового Covid-сертифіката.

Тепер люди, які вакцинувалися та отримали сертифікат можуть не здавати тест на Covid-19 та не повинні проходити самоізоляції. Такі умови діють, якщо вони вакцинувалися препаратом, який дозволили для використання європейські медичні регулятори.

Крім того, з моменту повної вакцинації має пройти не менше 14 днів. Сертифікат має бути виданий відповідно до правил ЄС. Згідно з рекомендаціями, країни-члени ЄС можуть знімати обмеження вже після першої з двох доз вакцини.

Читайте
Без тестів і карантину: ЄС скасував обмеження щодо поїздок між блоком

Люди, які одужали від Covid-19, і це зазначено у сертифікаті, також не повинні робити тест та проходити самоізоляцію. Але з моменту виявлення коронавірусу має бути не більше як 180 днів.

Україна в зеленій зоні

Україна перебуває у зеленій зонівідповідно до критеріїв Європейського Союзу. У країні показник – 74,71 випадок на 100 тис. населення при встановленому ЄС критерії 75 випадків на 100 тис. населення

Крім того, Covid-сетифікати у країні планують запустити у додатку Дія вже з 1 липня 2021 року. Нині над їхньою розробкою все ще працюють.

Джерело: Рада Європи 

Теги по теме
Коронавирус Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом