19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Після скандалу радник губернатора Миколаївської області заявив про відставку
Після скандалу радник губернатора Миколаївської області заявив про відставку

Після скандалу радник губернатора Миколаївської області заявив про відставку

КИЇВ. 14 червня. УНН. Радник губернатора Миколаївської області Віталія Кіма по боротьбі з корупцією Денис Жело заявив про відставку. Про це він повідомив у себе в Facebook, передає УНН.

Цитата

"Завтра з ранку принесу голові ОДА заяву про звільнення з посади радника", - написав Жело і тут же пригрозив народному депутату від "Слуги народу" Ігорю Негулевському "веселухою".

Контекст

Такій заяві передувала публікація інформації про купівлю ним нового BMW, а також участь в конфлікті з фермерами на стороні братів Кащеєвих Антона і Олега. Нардеп Негулевський при цьому став на бік фермерів.

Суть конфлікту в тому, що Кащеєви рік тому вирішили продати фермерам свою компанію "Ерка", але отримавши гроші (близько 400 тис. доларів) передумали і повернули компанію у спосіб, який має всі ознаки шахрайства. Поки конфлікт вивчає суд, Антон Кащеєв зареєстрував "дзеркало" компанії "Ерка", яка має аналогічну назву, але з крапкою в кінці - "Ерка.", І на яку, ймовірно, він спробує переукласти договори оренди земель з пайовиками. І поки суд розбереться в конфлікті, від "Ерки" залишиться одна назва, без земельного банку. Детальніше тут.

Будучи радником губернатора, Жело активно відстоював позицію Кащеєвих, звинувачував у корупції миколаївських правоохоронців і на вихідних навіть особисто поїхав на зустріч з пайовиками, про що також повідомив у Facebook. На пост Жело відреагував губернатор Кім, заявивши, що "це особиста позиція Дениса, а не позиція його як позаштатного радника. У мене інша інформація".

Також Жело повідомив, що купив новий BMW нібито ще рік тому. Ймовірно, після підпалу його попереднього авто у рамках передвиборної кампанії. Тоді він балотувався до міськради Миколаєва, а машину залишив в "таксопарку", до якого на той момент мали стосунок не чужі йому брати Кащеєви. Весь процес підпалу був знятий на камеру і позиціонується як "боротьба конкурентів". Тому існує неофіційна версія, що Жело сам міг організувати підпал своєї машини, щоб виграти вибори, але так і не виграв.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом