Меркель і Макрон хочуть запросити Путіна на саміт ЄС - ЗМІ
Меркель і Макрон хочуть запросити Путіна на саміт ЄС - ЗМІ

Меркель і Макрон хочуть запросити Путіна на саміт ЄС - ЗМІ

Меркель та Макрон пропонують запросити Путіна на саміт ЄС / фото REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір запросити президента Росії Володимира Путіна на саміт лідерів ЄС, а її ідею підтримав президент Франції Емманюель Макрон.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters та Financial Times.

На зустріч у такому форматі європейські лідери готові, щоб спробувати покращити відносили з РФ. Володимира Путіна не запрошували на саміти ЄС після анексії Криму Росією в 2014 році.

Зазначається, що така ініціатива пролунала після саміту президента США Джо Байдена в Женеві з Путіним 16 червня. Франція і Німеччина стурбовані тим, що підхід ЄС до Росії в останні роки в основному був зосереджений на санкціях проти Москви.

"Нам потрібно обговорити, як вийти з цієї негативної спіралі, але ми повинні рухатися разом", - повідомив один з високопоставлених дипломатів ЄС.

При цьому він зазначив, що деякі країни Балтії можуть не погодитися на такий саміт.

Також ЗМІ пишуть, що посли Німеччини та Франції вже озвучили нові пропозиції на зустрічі з представниками ЄС в Брюсселі.

Також зазначається, що Макрон, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі і держсекретар США Ентоні Блінкен приїжджали до Берліна для переговорів з Меркель.

Один із високопоставлених дипломатів ЄС зауважив, що франко-німецька ініціатива викликала "сморід" серед інших країн-членів ЄС, які висловили розчарування у зв'язку з "втручанням в останню хвилину" напередодні саміту.

Повідомляється, що інший представник держави-члена ЄС назвав втручання "не дуже корисним", а його колега додав, що європейські країни "все ще аналізують" несподіваний крок.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Блінкен летить до Меркель і Мааса – Reuters
  • Меркель нагадала про анексію Криму і Донбас у промові про напад Німеччини на СРСР
  • Меркель запросила Зеленського до Берліна: названо дату візиту

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олег Давигора

Теги по теме
Владимир Путин Эммануэль Макрон Ангела Меркель
Источник материала
Поделиться сюжетом