16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Розслідуються навіть ДТП: як в Україні реагують на смерті після Covid-щеплення
Розслідуються навіть ДТП: як в Україні реагують на смерті після Covid-щеплення

Розслідуються навіть ДТП: як в Україні реагують на смерті після Covid-щеплення

У МОЗ прокоментували летальний випадок після вакцинації проти коронавірусу речовиною від Pfizer у Вінниці. Його зареєстрували як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після щеплення.

Про це Фактам ICTV повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

– Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Вінницької області, – йдеться у повідомлення відомства.

За інформацією МОЗ, про усі летальні випадки, які зареєстровані у післявакцинальний період, обов’язково повідомляється, і вони ретельно розслідуються, незалежно від причини смерті.

– Наприклад, якщо відбулось ДТП, і людина внаслідок нього загинула, повідомлення про несприятливу подію після імунізації все одно подається, – доповнює прес-служба відомства.

Читайте
Як підготуватися до Covid-щеплення – у МОЗ озвучили рекомендації

Смерть після вакцинації у Вінниці

2 липня 2021 року у Вінниці 47-річний чоловік помер після щеплення проти коронавірусу. Його імунізували вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Протягом першої години після уколу чоловік почувався добре. Але через чотири години його почало нудити, він втратив свідомість.

Медики намагалися врятувати життя чоловіка, але їм не вдалося.

Теги по теме
Коронавирус Смерть Винница
Источник материала
Поделиться сюжетом