17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
30 років українського кіно
30 років українського кіно

30 років українського кіно

30 років українського кіно


У Кінобукеті на Bouquet Kyiv Stage
Фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2021 представить своїм відвідувачам ретроспективу 30 років українського кіно. Кінопокази фестивалю «Кінобукет» відбуватимуться з 28 серпня по 1 вересня о 19:00 та 22:00 у “Софії Київській”.
Це буде унікальна можливість побачити стрічки, зокрема, короткометражні, які за інших умов навряд чи буде змога подивитися в одному місці в Україні. Глядачі протягом п’яти днів зможуть переглянути близько сорока стрічок, які поєднані у десять цікавих «кінобукетів».
Серед стрічок: «Сокира» (1995) Володимира Тихого, «Поміж тіней» (2019) Олександра Стоколенка, «Проти сонця» (2004) та «Присмерк» (2013) Валентина Васяновича, «Мама померла в суботу на кухні» (2009) та «Слава» (2020) Максима Васяновича, «Літа мої…» (2013) Володимира Гончарова, «Помин» (2012) Ірини Цілик, «Мандрагора» (2014) Марисі Нікітюк та інші.
Роботи визнаних метрів українського кінематографа та молодих режисерів дбайливо відібрав програмний директор фестивалю Володимир Войтенко за безпосередньої допомоги оргкомітетів національних фестивалів та премій: Національної кінопремії «Золота дзиґа», Одеського міжнародного кінофестивалю, Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» та премії Спілки кінокритиків України «Кіноколо».
«Тема фестивалю – «Ми. Між минулим і майбутнім», і ми зібрали фільми, які були зроблені за 30 років незалежності України» – розповідає Володимир Войтенко.

Це короткі фільми, які отримали нагороди престижних світових фестивалів і почали мандрувати іншими. Стрічка «Проти сонця» Валентина Васяновича, героєм якої є реальний скульптор – це неігровий фільм, але у ньому є і ігрова форма. Дуже пронизливий філософський фільм «Подорожні» Ігоря Стрембіцького – про те, хто ми є в цьому світі. «Йшов трамвай дев'ятий номер» Степана Коваля створено в техніці пластилінової анімації.
Запланований також анімаційний «кінобукет» на якому покажуть, зокрема, фільми «Петрівка-реквієм» (2018), «Хроніки одного міста» (2017) Євгена Сивокіня, «Пуповину» (2018) та «Господарочку» (2020) Олександра Бубнова.
Після кінопоказів заплановані спілкування з авторами фільмів та кінодіячами, які з року в рік сприяють розвитку українського кінематографа.
Ініціатор та куратор фестивалю «Кінобукет» - продюсер Андрій Різоль. Організатор фестивалю – Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!»

Алексей Першко 20 серпня 2021
Читайте Кіно-Театр в Google News
Источник материала
Поделиться сюжетом