В Україні почали обговорювати податки на дощову воду й солідарність - як у Німеччині
В Україні почали обговорювати податки на дощову воду й солідарність - як у Німеччині

В Україні почали обговорювати податки на дощову воду й солідарність - як у Німеччині

Німці вимушені платити низку незвичайних податків / фото ua.depositphotos.com

На тлі можливого голосування в парламенті так званого "ресурсного" законопроектув Україні заговорили про незвичайні податки, які наразі платять жителі Німеччини.

Так, в ефірі ток-шоу "Право на владу" про них розповів політолог з Німеччини Дмитро Стратієвський.

Зокрема, одним з таких є податок на дощову воду, який зобов'язані платити жителі приватних будинків. Експерт назвав дві його "логіки".

"Перше - дощова вода може бути використана в різних цілях на особистій присадибній ділянці, друге - дощова вода служить навантаженням каналізаційної системи, яка в комунальній власності, тому має бути сплачений відповідний податок", - пояснив Стратієвський.

Він також розповів про "податок на солідарність", який був введений після об'єднання Німеччини. З 2021 року, за словами політолога, його платять жителі з високим доходом. Раніше його платили всі, крім тих, хто отримує мінімальну зарплату. 

Також він підтвердив, що німці платять податки на домашніх тварин (в залежності від розміру і небезпеки), холостяків тощо. "Бездітні ще платять додаткові внески в медичні каси й каси страхування на випадок інвалідності", - додав Стратієвський.

В Україні заговорили про податки на дощову воду і солідарність - як у Німеччині

Як повідомляв УНІАН, незабаром в Україні зросте податок на житло - влітку 2022 року українці заплатять за свої квартири на 21% більше податків, ніж у 2021 році.

Автор: Юрій Годован

Теги по теме
Германия налоги
Источник материала
Поделиться сюжетом