У Києві під час пожежі загинуло літнє подружжя: ЗМІ дізналися ім'я загиблого
У Києві під час пожежі загинуло літнє подружжя: ЗМІ дізналися ім'я загиблого

У Києві під час пожежі загинуло літнє подружжя: ЗМІ дізналися ім'я загиблого

У пожежі у Святошинському районі загинуло літнє подружжя / фото прес-служба ДСНС України у Києві

Смертельна пожежа сталася 19 жовтня у Святошинському районі Києва в одній з квартир багатоповерхового будинку. В результаті загинули дві людини.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України у Києві у Facebook.

"Пожежа сталася на восьмому поверсі дев'ятиповерхівки в чотирикімнатній квартирі, де знаходилися дві літні людини – чоловік та жінка. Коли пожежники прибули на місце інциденту, вони зрізали двері та почали гасити вогонь, а жителів квартири винесли в під'їзд, але вони загинули. Рятувальникам знадобилося близько години, щоб загасити вогонь. Площа загоряння 10 кв.м.", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, пожежа сталася через коротке замикання. При цьому зазначено, що загиблому чоловікові був 91 рік, а жінці 86.

На місці працювало чотири одиниці спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 16 осіб особового складу.

Колега загиблого в коментарі журналісту телеканалу Україна 24 розповіла, що загинув професор, доктор фізико-математичних наук Юлій Мільман.

"Загинув член-кореспондент, професор, який 60 років пропрацював у системі Академії наук України, Юлій Вікторович Мільман. Він працював дистанційно, але ще вчора весь день провів на роботі", - зазначила жінка.

На цей час інформацію про особу загиблого не підтвердили в поліції або НАН України.

Правоохоронці продовжують працювати на місці інциденту. З'ясовують всі обставини трагедії.

Хто такий Юлій Мільман

Академік народився 19 серпня 1930 року в Харкові. Він навчався в столичному Політехнічному Інституті.

У 1961-1973 працював в Інституті металофізики АН УРСР, з 1973 - в Інституті проблем матеріалознавства НАН України, де з 1977 обіймав посаду завідувача відділу.

За свою кар'єру він написав праці в області фізики міцності тугоплавких металів і сполук, алмазу, високоміцних алюмінієвих сплавів, квазікристалів і аморфних сплавів.

У 1987 році став лауреатом премії імені Є.А. Патона за цикл робіт з дослідження закономірностей формування структури та механічних властивостей тугоплавких металів і сплавів на їх основі й він отримав Державну премію УРСР в галузі науки та техніки. У 2004 році став лауреатом премії імені В. І. Трефілова за роботу "Структурні основи формування високоміцних станів", а у 2012 році отримав звання "Заслужений діяч науки та техніки України".

Як раніше повідомляв УНІАН, у центрі Києва сталася масштабна пожежа на даху будинку. Інцидент стався на вулиці Михайлівській біля повороту на Костьольну.

Автор: Анастасія Горбачова

Теги по теме
Киев пожар ГСЧС
Источник материала
Поделиться сюжетом