Всі протестовані та з сертифікатами: як відбувається посадка на потяги за новими правилами
Всі протестовані та з сертифікатами: як відбувається посадка на потяги за новими правилами

Всі протестовані та з сертифікатами: як відбувається посадка на потяги за новими правилами

В Україні з 21 жовтня запрацювало нововведення через погіршення ситуації з пандемією коронавірусу. Від сьогодні у міжміські пасажирські потяги, потяги Інтерсіті та рейсові автобуси міжміського сполучення пускають лише із наявністю Covid-сертифікату або негативного ПЛР-тесту.

ПАТ Укрзалізниця облаштувала вже десять десять пунктів експрес-тестування на Covid та п’ять пунктів безкоштовної вакцинації. Про це повідомив керівник з пасажирських комунікацій та клієнтського сервізу Укрзалізниці Олександр Шевченко у коментарі Фактам ICTV.

— На київському залізничному вокзалі працює вже два пункти тестування та один – вакцинації. Перший рейс до Перемишля ми відправили, другий до Костянтинівки. Жодного пасажира не забули на пероні. Всі протестовані та із сертифікатами. Одного хлопця ми відправили робити тестування, бо в нього не було сертифікату, він швидко це зробив та поїхав до Львова, – сказав він.

Шевченко додав, що пункти встигли розгорнути фактично за два дні, звернувшись до МОЗ.

Зранку, 21 жовтня, на київському залізничному вокзалі ситуація спокійна. Жодних ексцесів чи конфліктних ситуацій поки не було. Раніше в Укзалізниці повідомляли, що пасажири почали масово здавати квитки на потяги після цих нововведень.

Провідник одного з потягів Денис Фоменко під час посадки пасажирів прокоментував, як відбувається перевірка.

— Посадка відбувається як і на міжнародний потяг – перевірка квитків та паспортів відбувається на пероні. Також перевіряється наявність сертифікату або довідку про негативний результат тесту на Covid. Якщо у пасажира відсутні обидва документи, то він не допускається до посадки.

Від додав, що провідникам видали зразки того, як виглядають тести та сертифікати в Дії про те, що людина провакцинована. Однак, відсканувати сертифікат у додатку Дія у них можливості немає.

Нові правила перевезень пасажирів між регіонами, які почали діяти із 21 жовтня, не стосуються неповнолітніх пасажирів.

Теги по теме
Коронавирус Киев Карантин
Источник материала
Поделиться сюжетом