Леся Забуранна висунула вимогу поліції розібратися в подіях навколо Микільської Слобідки
Леся Забуранна висунула вимогу поліції розібратися в подіях навколо Микільської Слобідки

Леся Забуранна висунула вимогу поліції розібратися в подіях навколо Микільської Слобідки

Скандальна забудова на Микільській Слобідці

Столичній владі пора прислухатися до жителів Києва, які протестують проти забудови парку Микільська слобідка.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук написала Голова підкомітету з питань видатків державного бюджету Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Леся Забуранна.

"Обурена подіями на Микільській Слобідці, де сьогодні мали місце сутички між поліцією та представниками забудовника з одного боку і активістами з іншого. Як повідомляють місцеві небайдужі громадяни та журналісти, правоохоронці допомогли забудовнику відтіснити представників громади, щоб створити коридор для проїзду техніки на будівництво, проти якого виступають люди. Це неприпустимо!", - підкреслила вона.

Окрім цього, Забуранна повідомила, що, як народна депутатка та голова Київської міської організації ПП "Слуга Народу", вона підготувала та скерувала звернення до керівництва поліції міста Києва - з метою "припинити зухвалі дії забудовника щодо громади та Державної інспекції архітектури та містобудування з вимогою здійснити термінову позапланову перевірку і розібратись у ситуації, а також надати пояснення щодо подій, які сьогодні відбулись на Микільській Слобідці"

"Громада має бути почута! Місцеві мешканці виступають проти нових забудов, якими і так перенасичене місто, та хочуть створення парку відпочинку "Микільська Слобідка", який обіцяла місцева влада та міський голова Віталій Кличко", - резюмувала політик.

Нагадаємо, тема Микільської слобідки, історичної місцевості лівому березі Києва, актуальна вже не перший тиждень. Забудовники планують звести там багатоповерховий житловий комплекс. Місцеві жителі, проте, виступають за збереження ландшафтного парку. Вони вказують, що територія є "зеленою зоною" і історичним місцем, а, отже, будь-яке будівництво тут заборонена законом.

Автор: Григорій Бондар

Источник материала
Поделиться сюжетом