"Нафтогаз" займеться виробництвом нового палива та облаштує газові сховища під його зберігання
"Нафтогаз" займеться виробництвом нового палива та облаштує газові сховища під його зберігання

"Нафтогаз" займеться виробництвом нового палива та облаштує газові сховища під його зберігання

Меморандум передбачає вжиття заходів щодо збільшення обсягів виробництва відновлюваної електроенергії / фото ua.depositphotos.com

НАК "Нафтогаз України" і оператор газосховищ - держкомпанія "Укртрансгаз" підписали меморандум про реалізацію проекту "H2EU + Store" з виробництва "зеленого" водню в Україні та його постачання до Німеччини.

Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Зазначається, що меморандум передбачає вжиття заходів щодо збільшення обсягів виробництва відновлюваної електроенергії та налагодження виробництва "зеленого" водню в Україні. Також йдеться про облаштування потужностей зі зберігання водню в підземних сховищах України та Центральної Європи, модернізацію газотранспортної інфраструктури для забезпечення транспортування водню.

Надалі з українських газосховищ водень експортуватиметься до ЄС і там продаватиметься споживачам Центральної Європи.

"Крім амбіції стати найбільшим виробником водню в Україні, "Нафтогаз" як національна компанія бачить свою місію у створенні водневого ринку і збільшенні конкуренції", — цитує прес-служба радника голови правління "Нафтогазу" з питань розвитку низьковуглецевих бізнесів Олексія Рябчина.

"Укртрансгаз" і НАК "Нафтогаз України":

НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 80% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

"Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 млрд куб.м. підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України та транзиту газу через її територію. 100% акцій "Укртрансгазу" перебувають у власності НАК"Нафтогаз України".

Автор: Ганна Бредіхіна

Теги по теме
Нафтогаз
Источник материала
Поделиться сюжетом