У депутата від ОПЗЖ журналісти знайшли російський паспорт
У депутата від ОПЗЖ журналісти знайшли російський паспорт

У депутата від ОПЗЖ журналісти знайшли російський паспорт

Пономарьов, за інформацією журналістів, має російський паспорт / фото Схеми

Журналісти стверджують, що народний депутат, член ОПЗЖ Олександр Пономарьов – громадянин Росії.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми", що отримала цю інформацію одразу з двох незалежних одне від одного джерел, у яких є доступ до системи "Роспаспорт".

ЗМІ зазначають, що у деклараціях нардепа-ОПЗЖшника немає жодної згадки про його бізнес. Офіційно всі компанії та підприємства, які з ним пов’язують, контролюють його родичі та знайомі. Згідно з даними YouControl, так звана "бізнес-група Олександра Пономарьова" налічує близько 35 компаній. Деякі з них мають суттєвий вплив на боєздатність української армії. І це при тому, що СБУ перевіряє їхню причетність до псування понад 20 танків через постачання нібито неякісного мастила.

"А сам Пономарьов, як встановили "Схеми", – громадянин Росії та вже мінімум 18 років має російський паспорт", - йдеться в сюжеті.

"Схеми" з посиланням на джерела повідомляють, що вперше документ громадянина Росії Олександру Пономарьову видали у 2003 році у Рибновському районі Рязанської області. Саме там, згідно з цими даними, він зареєстрував і місце свого проживання.

"Російський паспорт Пономарьову видали на підставі "обміну". У супровідній заяві, підписаній його іменем, у пункті про наявність іноземного громадянства вказано: "Стаття 13 розділ 1". Йдеться про положення Федерального закону Російської Федерації щодо громадянства. Згідно з ними, для отримання громадянства Росії Олександр Пономарьов мав безперервно проживати на її території не менше від 5 років", - наголошують журналісти.

Коли Пономарьову виповнилось 45 років, російський паспорт йому замінили на новий, додають "Схеми". Сталося це у тому ж Рибновському районі Рязанської області у 2007 році на підставі нової заяви.

Пономарьов на прохання журналістів прокоментувати наявність російського паспорта почав говорити, що цей документ був анульований ще у 1986 році. Згодом він змінив свою позицію.

"Особисто я, по-моєму, не забирав (паспорт, – УНІАН.), – відповів він, але за секунду додав: – Може, і забирав... Не пам’ятаю, якщо чесно", - сказав нардеп.

Раніше ЗМІ повідомляли, що екс-заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі, який влаштував розбірки із поліцейськими на блокпості на Донеччині, має дійсні російський паспорт. Сам він цю інформацію заперечує.

  • Гогілашвілі внесли в "Миротворець"
  • Гогілашвілі живе в одному маєтку з очільником ГУР Будановим - ЗМІ
  • "Росія - ворог": скандальний Гогілашвілі вперше поспілкувався зі ЗМІ після інциденту на блокпосту
Теги по теме
Оппозиционная платформа - За жизнь
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны