Талібан заборонив жінкам подорожувати без супроводу на відстань понад 72 км
Талібан заборонив жінкам подорожувати без супроводу на відстань понад 72 км

Талібан заборонив жінкам подорожувати без супроводу на відстань понад 72 км

В Афганістані жінкам, які хочуть подорожувати на відстань у понад 72 км необхідний супровід близького родича чоловіка. Таке рішення ухвалив радикальний рух Талібан, який захопив владу в Афганістані.

Міністерство із заохочення доброчесності та запобігання порокам Афганістану закликало також всіх власників транспортних засобів надавати послуги лише тим жінкам, які носять ісламські хіджаби.

— Жінкам, які подорожують на відстань понад 72 км, не можна пропонувати послуги у перевезенні, якщо їх не супроводжує близький член сім’ї, – сказав речник міністерства Садек Акіф Мухаджір, уточнивши, що це має бути близький родич чоловік.

Інструкція, поширена в соціальних мережах, з’явилася через кілька тижнів після того, як міністерство попросило телеканали Афганістану припинити показ мелодрам за участю акторок.

Міністерство закликало жінок-тележурналістів носити хіджаб під час знімань.

Мухаджір додав, що для подорожей жінкам знадобиться хіджаб. Міністерство також попросило людей припинити відтворення музики в своїх автомобілях.

Після приходу до влади у серпні Талібан запровадив різні обмеження для жінок і дівчат, попри це, що вони пообіцяли пом’якшити заборони у порівнянні з їхнім першим приходом до влади у 1990-х роках.

Читайте
Талібан заборонив військовим робити селфі та носити білі кросівки
Теги по теме
Афганистан
Источник материала
Поделиться сюжетом