Джиму Керрі – 60: найяскравіші ролі знаменитого коміка
Джиму Керрі – 60: найяскравіші ролі знаменитого коміка

Джиму Керрі – 60: найяскравіші ролі знаменитого коміка

Джиму Керрі виповнилося 60 років / скріншот з фільму "Їжак Сонік"

17 січня 2022 року знаменитому канадо-американському акторові Джиму Керрі, відомому в першу чергу по кінокомедіях, виповнюється 60 років.

УНІАН вирішив згадати найкращі ролі актора, і не тільки комедійні.

Джим Керрі починав свою кар'єру як стендап-комік на початку 80-х років, а в кіно дебютував в 1983 році з фільмом "Гумове обличчя" / Rubberface. Власне, тут він зіграв практично самого себе – молодого чоловіка, який мріє стати зіркою stand-up show.

На молодого актора швидко звернули увагу, і на нього миттєво посипалися пропозиції зніматися в кіно. Втім, знадобилося ще 10 років, щоб Керрі перейшов в статус топ-знаменитостей. Це стало можливим в 1994 році, коли вийшли відразу три хітові комедії з актором в головній ролі.

По-перше, це пригодницька комедія "Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин" / Ace Ventura: Pet Detective про ексцентричного детектива. Критики фільм не оцінили, а ось публіці він припав до смаку.

По-друге, це комедія "Тупий і ще тупіший" / Dumb & Dumber, що розповідає історію двох безробітних оболтусів, які вирушають в безрозсудну подорож через всю країну, сподіваючись перервати смугу власних постійних невдач.

Ну і, по-третє, фантастична кінокомедія "Маска" / The Mask, знята за мотивами однойменної серії коміксів видавництва Dark Horse. Саме завдяки цьому фільму з'явився один з найвідоміших косплей-образів на персонажів Джима Керрі, а також популярність собак породи джек-рассел-тер'єр.

У 1995 році Керрі виконав роль Загадника в супергеройському фільмі Джоела Шумахера "Бетмен назавжди" / Batman Forever.

Ближче до кінця 90-х актор почав частіше зніматися в більш інтелектуальних комедіях. Так, в 1998 році вийшла трагікомедія/антиутопія "Шоу Трумана" / The Truman Show, де Керрі зіграв звичайного чоловіка, який навіть не підозрює, що за кожним його рухом спостерігають численні приховані камери, а його життя цілодобово передається в прямому ефірі по всьому світу. За цю роль актор отримав свій перший "Золотий глобус".

Рік по тому Керрі знявся в біографічній комедійній драмі Мілоша Формана "Людина на Місяці" / Man On The Moon, зігравши роль знаменитого американського коміка Енді Кауфмана. За цю роль Керрі другий рік поспіль отримав "Золотий глобус".

У 2004 році Керрі знову розбавив потік комедій більш драмтичною роллю, зігравши разом з Кейт Вінслет у романтичній драмі з елементами фантастики від режисера-візіонера Мішеля Гондрі "Вічне сяйво чистого розуму" / Eternal Sunshine of the Spotless Mind

У 2009 році вийшла провокаційна романтична трагікомедія "Я люблю тебе, Філліп Морріс" / I Love You Phillip Morris, де Керрі зіграв роль американського шахрая Стіва Расселла, відомого численними втечами з в'язниці. Одного разу, перебуваючи у в'язниці, герой зустрічає своє справжнє кохання – простого хлопця Філіпа Морріса, роль якого виконав Юен Макгрегор.

Одна зі свіжих великих ролей Джима Керрі – лиходій Доктор Айво "Еггман" Роботник в технофентезі-комедії "Їжак Сонік" / Sonic the Hedgehog 2020року випуску. Вже цього року очікується вихід другої частини фільму.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Адаму Сендлеру – 55: ролі найбільш суперечливого коміка, які вас здивують
  • Райану Рейнольдсу – 45: за які ролі всі люблять зірку "Дедпула"
  • Адаму Драйверу – 38: найкращі ролі зірки незалежного кіно і "Зоряних воєн"
Источник материала
Поделиться сюжетом